Antena 3 CNN Actualitate O nouă creşă deschisă în Sectorul 4 | Spaţiu modern pentru 100 de copii

O nouă creşă deschisă în Sectorul 4 | Spaţiu modern pentru 100 de copii

Bucureştiul are nevoie de cel puţin încă 20 de creşe! Acesta este avertismentul şi apelul făcut de prefectul Capitalei la inaugurarea unei creşe din Sectorul 4.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   07:41

Dacă în sectorul condus de Daniel Băluţă, digitalizarea serviciilor a făcut loc unor noi oportunităţi de dezvoltare a infrastructurii şcolare, în alte zone ale Bucureştiului, părinţii nu prea au de unde alege şi astfel an de an vedem cozile interminabile la creşă sau grădiniţă.

Clădirea în care funcţiona serviciul de t axe şi impozite din sectorul 4 a devenit în doar câteva o luni, o creşă nouă pentru 100 de copii. Birourile au fost închise după digitalizarea completă a serviciilor, iar în locul lor a apărut un loc dedicat pentru educaţia celor mici.

"Am început un proces extrem de interesant şi anume acela de transformare a unor clădiri administrative, cum a fost şi acest exemplu în care bucureştenii plăteau taxele şi impozitele locale. Tot aşa am continuat cu un fost sediu al Poliţiei Locale, ce va deveni şi el creşă. Alte clădiri, care la această oră sunt în lucru, se transformă din funcţiunea pe care au avut-o în creşă", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Totodată investiţiile următoare vizează şi construcţia unor unităţi şcolare construite de la zero pentru toate grupele de vârstă.

"Iniţiativa pe care o avem este ca în partea nouă a sectorului, lângă parcul Tudor Arghezi, vom deschide, şi vom da toate detaliile în cel mai scurt timp, o şcoală de la zero construită, o grădiniţă şi o creşă", a mai explicat primarul.

Prezent la eveniment, prefectul Capitalei a vorbit despre situaţia unităţilor de învăţământ din Bucureşti.

"Nu trece o săptămână fără ca Sectorul 4 să arate că se poate. Infrastructura şcolară în ceea ce priveşte creşele la nivelul municipiului Bucureşti este clar că e insuficientă. Bucureştiul are nevoie astăzi de minimum 20 de creşe noi", a precizat Rareş Hopincă.

Noua cladire oferă copiilor și cadrelor didactice o suprafață de aproape 1.500 de metri pătrați utili, precum și o curte generoasă, de 500 de metri pătrați, ce a fost transformată în loc de joacă pentru prichindei.

×
Subiecte în articol: sectorul 4 Daniel Băluţă
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close