Antena 3 CNN Actualitate O nouă etapă a lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Imagini cu montarea platformei pe care vor sta cablurile de susținere

O nouă etapă a lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Imagini cu montarea platformei pe care vor sta cablurile de susținere

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre din Brăila continută cu ridicarea unei platforme care va fi utilizată pentru montarea a două cabluri masive de oțel.

O nouă etapă a lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Imagini cu montarea platformei pe care vor sta cablurile de susținere
Sursa foto: Youtube/Raducu P Drum
de Adelina Miron    |    07 Iun 2021   •   16:51

"Proiectul Podului de la Brăila merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută", a anunţat duminică ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Luna trecută, Drulă anunţa că la sfârşitul anului viitor Podul de la Brăila se va deschide împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură.

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) investește 363,3 milioane de euro pentru construirea podului. Proiectul implică, de asemenea, construirea unor drumuri de legătură pentru a îmbunătăți conexiunile de transport dinspre Marea Neagră înspre nord-estul României.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost emisă autorizaţia de construire pentru 15,17 km din drumurile de legătură cu Podul suspendat. Astfel, antreprenorul are autorizaţie de construire pentru realizarea întregului proiect în lungime de 23,46 km.

"Podul suspendat va avea o lungime totală de de 1.974,30 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 şi 364,65 metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 de metri de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre", a transmis CNAIR.

×
Subiecte în articol: pod Dunare Brăila
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close