Antena 3 CNN Actualitate Noua metodă de furt a mașinilor, care aduce pagubă firmelor de închirieri auto

Noua metodă de furt a mașinilor, care aduce pagubă firmelor de închirieri auto

Hoţii de maşini s-au perfecţionat și au găsit o nouă metodă de furt a mașinilor. În locul spargerilor, preferă să închirieze o mașină pe care apoi, nu o mai returnează.

Noua metodă de furt a mașinilor, care aduce pagubă firmelor de închirieri auto
Sursa foto: Unsplash
de Andreea Ştefan    |    31 Aug 2022   •   15:20

Numai la Timișoara patronul unei astfel de companii a rămas fără două vehicule.

E drept, între timp, polițiștii au recuperat una dintre mașini, dar patronul tot rămâne cu pagubă.

Mai nou, hoții închiriază mașini, sub pretextul că au nevoie să se deplaseze cu ele în străinătate. Doar că odată ieșiti din țară, devin de negăsit, cu mașini cu tot.

”Un individ a ajuns la noi, ne-a menţionat faptul că doreşte să închirieze un autoturism pe perioadă de 4 zile, pentru a se deplasa în afara ţării, mai exact în Austria. I-am predat maşina, i-am cerut actele, i-am verificat actele, i-am făcut un contract de închiriere pentru că aşa e procedura.

Fiind o maşină mai scumpă, am considerat că e mai bine să anunţăm poliţia imediat, la aproximativ două ore după ce n-a mai răspuns la telefon clientul. De obicei nu facem treaba asta imediat, lăsăm să treacă aproximativ 24 de ore. Dar fiind o maşină de aproximativ 10.200 de euro...”, a declarat Mădălin Radu, păgubitul din Timișoara.

Poliţiştii secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autoturism a fost închiriat şi nu a mai fost restituit.

În acest caz poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în care efectuează cercetări pentru depistarea autoturismului şi pentru luarea măsurilor legale care se impun.

”La aproximativ o săptămână de la eveniment, nu ştim nimic de client, nu ştim nimic de autoturism, nu ştim ce se întâmplă, nu ştim ce s-a întâmplat cu clientul. Maşina nu mai apare, am mai avut o speţă de genul în urmă cu aproximativ două luni de zile.

Posibil să fie o filieră care se ocupă cu aşa ceva, închiriază maşini de la firmele de închirieri şi nu le mai restituie, probabil le dezmembrează sau se vând”, a mai declarat păgubitul.

×
Subiecte în articol: furt furt maşini
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close