Antena 3 CNN Actualitate Nouă Tehnică de contrabandă cu țigări. Pachete, transportate peste graniță cu drona și aruncate pe copacii dintr-o livadă

Nouă Tehnică de contrabandă cu țigări. Pachete, transportate peste graniță cu drona și aruncate pe copacii dintr-o livadă

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au descoperit o nouă tehnică de aducere a țigărilor de contrabandă în țară. Este vorba de o dronă care transporta mai multe colete încărcate cu țigări, din Ucraina pe care le arunca pe copacii dintr-o livadă din România.

Nouă Tehnică de contrabandă cu țigări. Pachete, transportate peste graniță cu drona și aruncate pe copacii dintr-o livadă
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    12 Aug 2021   •   14:46

Descoperirea a fost făcută în noaptea de miercuri spre joi, de către polițiștii din Halmeu, care au observat drona în timp ce transporta un colet suspect la o distanță de aproximativ 1.500 de metri de granița cu Ucraina, conform Mediafax.

În urma cercetării, polițiștii au descoperit într-o livadă de pomi fructiferi un colet suspect, învelit într-o folie neagră. După ce la- deschis, anchetatorii au găsit în interiorul acestuia mai multe pachete de țigări de contrabandă.

În aceeași livadă, polițiștii au mai descoperit un cetățean român, care a declarat că locuiește în apropiere, îndrumând anchetatorii către casa acestuia. Bărbatul de 32 de ani, avea în curtea imobilului său, alte patru pachete asemănătoare cu cel găsit inițial de polițiști, plus alte câteva cartușe de țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii români de frontieră au alertat autoritățile din Ucraina, în vederea cercetării la comun a cazului. Bărbatul de 32 de ani a fost transportat, cu coletele găsite, la sediul poliţiei, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei.

Alte cazuri de contrabandă cu țigări surprinse miercuri

Tot miercuri au mai fost observate alte tri persoane care transportau colete voluminoase, în Valea Vișeu, județul Maramureș. După ce s-a efectuat somarea legală, persoanele au abandonat coletele și au fugit spre Ucraina. 

Poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical, însă persoanele somate nu s-au oprit din alergare. La faţa locului au fost descoperite opt colete, cu 5.964 de pachete de ţigări cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

”O altă acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun s-a derulat ieri, 11 august, în jurul orei 23.30, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – judeţul Maramureş, când colegii noştri au legitimat, pe raza localităţii Crăciuneşti, la aproximativ 500 m de graniţa cu statul vecin, un tânăr în vârstă de 22 de ani care nu îşi justifica prezenţa în zonă, la acea oră.

Deoarece în imediata apropiere au fost găsite şase colete cu ţigări, acestea au fost duse la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.518 de pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 52.860 lei”, se arată într-un comunicat al poliției.

 

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close