Antena 3 CNN Actualitate Noul Cod fiscal aduce schimbări pentru PFA

Noul Cod fiscal aduce schimbări pentru PFA

Noul Cod fiscal aduce schimbări pentru PFA
18 Dec 2015   •   20:42

Ministerul de Finanțe a publicat, pe site-ul propriu, proiectul de norme ale noului Cod Fiscal. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că Guvernul le va aproba, până la 1 ianuarie, scrie profit.ro.

Proiectul detaliază criteriile potrivit cărora o activitate este considerată independentă - Persoană Fizică Autorizată, întreprindere individuală, profesie liberă, drepturi de autor.

Astfel, proiectul arată că se are în vedere ca raportul juridic încheiat între părți să conțină, în mod obligatoriu, clauze contractuale clare privind obiectul contractului, drepturile și obligațiile părților, astfel încât să nu rezulte existența unei relații de subordonare, ci libertatea persoanei fizice de a dispune în ceea ce privește desfășurarea activității. La încadrarea unei activități ca activitate independentă, părțile vor avea în vedere ca raportul juridic încheiat să reflecte conținutul economic real al tranzacției/activității.

Condițiile curpinse în norme au fost prezentate, inițial, de ministrul Finanțelor, Anca Dragu, într-un interviu pentru Profit.ro.

×
Subiecte în articol: Ministerul Finantelor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close