Antena 3 Actualitate Noul Cod fiscal aduce schimbări pentru PFA

Noul Cod fiscal aduce schimbări pentru PFA

18 Dec 2015   •   20:42
Noul Cod fiscal aduce schimbări pentru PFA

Ministerul de Finanțe a publicat, pe site-ul propriu, proiectul de norme ale noului Cod Fiscal. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că Guvernul le va aproba, până la 1 ianuarie, scrie profit.ro.

Proiectul detaliază criteriile potrivit cărora o activitate este considerată independentă - Persoană Fizică Autorizată, întreprindere individuală, profesie liberă, drepturi de autor.

Astfel, proiectul arată că se are în vedere ca raportul juridic încheiat între părți să conțină, în mod obligatoriu, clauze contractuale clare privind obiectul contractului, drepturile și obligațiile părților, astfel încât să nu rezulte existența unei relații de subordonare, ci libertatea persoanei fizice de a dispune în ceea ce privește desfășurarea activității. La încadrarea unei activități ca activitate independentă, părțile vor avea în vedere ca raportul juridic încheiat să reflecte conținutul economic real al tranzacției/activității.

Condițiile curpinse în norme au fost prezentate, inițial, de ministrul Finanțelor, Anca Dragu, într-un interviu pentru Profit.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close