Antena 3 CNN Actualitate Schimbare majoră în noul Cod Rutier: Anumite combinații de litere vor fi interzise pe plăcuțele de înmatriculare

Schimbare majoră în noul Cod Rutier: Anumite combinații de litere vor fi interzise pe plăcuțele de înmatriculare

Noul cod rutier nu va mai permite combinații de numere de înmatriculare care pot să facă dificilă depistarea unor mașini în trafic.

Schimbare majoră în noul Cod Rutier: Anumite combinații de litere vor fi interzise pe plăcuțele de înmatriculare
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2021   •   14:01

Există peste 1500 de combinații de acest fel acum, care nu se vor mai folosi în România. Numere amuzante, numere obscene, asocieri de litere repetitive nu se vor mai regăsi.

Autoritățile vor să interzică și combinațiile care încep cu litera „i” sau „o”, pentru că pot fi confundate cu cifrele 1 și 0. Totodată, vor fi interzise și combinațiile cu trei de ”o” și trei de ”i”, pentru că pot fi identificate foarte greu în trafic.

Persoanele care în prezent au astfel de numere de mașină le vor putea folosi în continuare până la radierea mașinii sau până când o vor vinde. Noul proprietar va trebui să schimbe numărul mașinii restricționat.

Totuși, cei care își doresc un număr preferențial pot achita la DRPCIV o taxă de 45 de lei, plus toate costurile de producție a plăcuțelor respective.

×
Subiecte în articol: masini cod rutier
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close