Antena 3 Actualitate Noul indice care înlocuiește ROBOR se va aplica și programului "Prima casă"

Noul indice care înlocuiește ROBOR se va aplica și programului "Prima casă"

02 Mai 2019   •   18:22
Noul indice care înlocuiește ROBOR se va aplica și programului "Prima casă"
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în privința creditelor în lei cu dobândă variabilă, ​se aplică și programelor guvernamentale cu garanția statului - Programul Prima casă, Programul Prima Mașină și Programul "Investește în tine", informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

"Astfel, pentru creditele acordate în monedă națională rata de dobândă va fi compusă din indicele de referință calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacțiilor interbancare, la care creditorul poate să adauge o anumită marjă fixă pe toată perioada derulării contractului. Indicele de referință pentru credite acordate în lei cu dobândă variabilă se publică în fiecare zi lucrătoare pe site-ul Băncii Naționale a României şi reprezintă rata de dobândă calculată ca medie ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacțiilor de pe piața interbancară", se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close