Noul şef al Poliţiei Capitalei, despre măsurile luate în cazul crimei de la Perla

de G.S.    |    17 Mar 2012   •   15:36
Noul şef al Poliţiei Capitalei, despre măsurile luate în cazul crimei de la Perla Foto: scmigiena.ro

Noul şef al Poliţiei Capitalei, chestorul Lucian Guran, a anunţat, sâmbătă, că a fost sesizată Comisia de disciplină în cazul a trei ofiţeri şi a unui agent, de la Secţia 14, ca urmare a faptului că Florina Vlădan, ucisă de soţul său, reclamase poliţiei că bărbatul o ameninţă şi deţine armă.

Trei ofiţeri - între care şeful Secţiei 14, şeful Biroului de Ordine publică şi şeful Serviciului de proximitate - precum şi un agent de la secretariatul secţiei au fost deferiţi Comisiei de disciplină, ca urmare a atacului armat al cărui autor a fost agentul Gheorghe Vlădan, şofer al Policlinicii Ministerului de Interne "N. Kreţulescu" din Capitală.

"Comisia de disciplină va analiza fapte şi va acţiona în consecinţă", a spus chestorul principal Guran, adăugând că unul dintre ofiţeri a mai fost în vizorul comisiei pentru fapte similare.

Cei patru sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, în legătură cu nesoluţionarea rapidă a plângerii Florinei Vlădan, ucisă la patru zile după ce reclamase Secţiei 14 că soţul său, agent de poliţie, o ameninţă şi că deţine o armă de foc.

Chestorul Guran a mai spus că un agent de poliţie al Secţiei 14, de la Serviciul proximitate, a primit "atenţionare".

În după-amiaza de 5 martie, Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia şi pe o colegă a acesteia, în coaforul unde femeile lucrau, agentul rănind totodată şi alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului.


Parteneri
x close