Antena 3 Actualitate Noul şef ANAF, apel de ultimă oră către români: "Pentru mine este foarte greu"

Noul şef ANAF, apel de ultimă oră către români: "Pentru mine este foarte greu"

de Dana Musceleanu    |    20 Mai 2022   •   10:10
Noul şef ANAF, apel de ultimă oră către români: "Pentru mine este foarte greu"
Sursa foto: Antena 3

Lucian Heiuş, noul şef ANAF, a susţinut azi o conferinţă de presă la sediul Ministerului Finanţelor, pentru a prezenta date de ultimă cu privire la instituţia pe care o conduce.

Şeful ANAF a prezentat vineri noi date cu privire la evaziunea fiscală record din România şi a făcut un apel către populaţie să îşi plătească taxele şi impozitele. 

În primele trei luni ale anului, ANAF a reuşit să aducă la bugetul statului o contribuţie de 57,3 milioane lei, ponderea veniturilor nete colectate în PIB fiind de 5,8%.   

"Pentru mine este foarte greu ca preşedinte al ANAF-ului să conving un contribuabil că pe lângă obligaţia legală de a-şi achita impozitele şi taxele, achitarea este şi un act de responsabilitate civică.", a declarat Lucian Heiuş. 

El a făcut un apel la responsabilitatea românilor, explicând că veniturile mai mari la bugetul de stat înseamnă o educaţie mai modernă pentru copii, un sistem de sănătate mai performant, o infrastructură mai bună. 

"Aceste venituri nu se pot colecta decât prin plata corectă a impozitelor şi taxelor", a punctat din nou şeful ANAF, care a solicitat sprijinul presei pentru a spori conştientizarea şi chiar educarea contribuabililor.

Lucian Heiuş, proaspăt numit în funcţie, a pus la dispoziţia presei şi CV-ul personal, declaraţia de interese, precum şi cea de avere.  

×
Subiecte în articol: ANAF taxe si impozite

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close