Antena 3 CNN Actualitate Se deschide noul Spital de Oncologie Monza din Capitală: "Chimioterapia în spitalul nostru este asigurată gratuit de statul român"

Se deschide noul Spital de Oncologie Monza din Capitală: "Chimioterapia în spitalul nostru este asigurată gratuit de statul român"

Grupul Monza România a deschis un nou spital de oncologie în Capitală. În noua unitate medicală se vor putea trata bolnavii care nu au loc la spitalele de stat. Spitalul este echipat cu cea mai nouă tehnologie medicală.

Se deschide noul Spital de Oncologie Monza din Capitală: "Chimioterapia în spitalul nostru este asigurată gratuit de statul român"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Florentina Lazăr    |    22 Apr 2021   •   19:27

Spitalul de oncologie Monza oferă servicii medicale integrate. De la diagnostic, tratament, intervenții chirurgicale și până la recuperarea medicală, toate sunt puse la dispoziția pacientului în cadrul centrului.

"Acesta e un concept modern care a început să se practice în Europa, cel de a concentra într-un singur loc, pentru o anumită patologie, toate specialitățile care tratează acea patologie. Centre de genul acesta există în Milano, Munchen, Paris. Am vrut să valorificăm tot ce înseamnă medicină românească, pentru că e una dintre cele mai bune din Europa și nu numai.", a precizat Luca Militello, CEO Grupul Monza, pentru Antena 3.

Echipamentele medicale sunt unele dintre cele mai performante din România. Spitalul acoperă o zona vastă de chirurgie oncologica și este dotat cu șase săli de operație pentru mai multe specialități.

"Masă de operație este cu absolut orice e nevoie pt orice intervenție chirurgicală. Vorbim de cel mai modern turn de laparoscopie care există pe piață acum. Este HD. Vorbim de aparat de anestezie cu tot ce este nevoie. C-arm, care e un un sistem de radiologie foarte modern.", explică Conf. Dr. Carmen Orban, Director General Grupul Monza.

"În sala de operație va fi adus și robotul Da Vinci Xi, cel mai modern instrument chirurgical disponibil în țara noastră. Cu ajutorul lui, chirurgii vor putea realiza cele mai complexe intervenții.", a mai spus aceasta.

Spitalul are o capacitate de peste 100 de paturi pentru internare. Fiecare rezervă este dotată cu prize de oxigen, monitoare, baie proprie, televizor, frigider, dar și seif. Mai mult, serviciile oncologice și cele radiologice de la spitalul Monza sunt decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

"Chimioterapia în spitalul nostru este asigurată gratuit de statul roman, spitalul nu percepe nicio taxă suplimentară pentru niciun fel de pacient"

Spitalul Oncologic Monza se va deschide pe data de 4 mai. Până în acest moment sunt programate deja peste 120 de intervenții chirurgicale. Reprezentanții spitalului vor pune la dispoziția studenților de la Universitatea de Medicină Carol Davila infrastructura modernă a centrului.

"Acest spital este al patrulea spital deschis de Monza în România. Până azi, Monza a investit în domeniul de sănătate peste 50 de milioane de euro în spitalele care deja sunt funcționale din 2012. În acest spital am încercat și am reușit să concentrăm topul tehnologiei existente în momentul de față pe piață.", a mai precizat Luca Militello, CEO Grupul Monza.

×
Subiecte în articol: Monza Spitalul de oncologie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close