Antena 3 CNN Actualitate Noul Stadion Naţional, aproape finalizat: Au mai rămas finisajele şi fixarea acoperişului

Noul Stadion Naţional, aproape finalizat: Au mai rămas finisajele şi fixarea acoperişului

Noul Stadion Naţional, aproape finalizat: Au mai rămas finisajele şi fixarea acoperişului
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Dec 2010   •   22:38

Stadionul Naţional Lia Manoliu este gata în proporţie de 90%. Au mai rămas de finisat interioarele şi de fixat acoperişul. Momentan a fost instalată structura metalică, iar constructorii se pregătesc să întindă corzile care vor susţine cupola. Arena va fi inaugurată în primăvară, iar primul meci de fotbal va fi jucat în luna august, între România şi Argentina.

Puţini muncitori mai pot fi văzuţi că lucrează în jurul stadionului. Nu mai au la ce, pentru că arena e gata pe dinafară. Aşa că toţi s-au mutat înauntru, unde au de montat instalaţiile electrice şi sanitare.

În paralel cu lucrările pentru montarea acoperişului se vor monta toate cele 55.000 de scaune. După ce stadionul va fi acoperit, constructorilor le mai ramâne de montat doar instalaţia de nocturnă. În final, cupola stadionului îl va face să semene cu un templu grecesc.

Chiar dacă arena nu e încă gata, Primăria deja calculează cum va fi plătită factura pentru întreţinere. Sunt costuri deloc de neglijat.

Deşi stadionul va fi gata la timp, nu la fel se întâmplă şi cu parcarea sau aleile din jurul arenei. Construcţia parcării cu 3.000 de locuri începe abia în luna martie şi va fi gata cel mai devreme la începutul toamnei.

După ce complexul Lia Manoliu va fi terminat, Municipalitatea vrea să se apuce de construit două săli polivalente, de 20 şi 15 mii de locuri, în nordul şi sudul Bucureştiului.

Stadionul Naţional, aproape finalizat

×
Subiecte în articol: Lia Manoliu finalizare acoperis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close