Antena 3 CNN Actualitate Nu ai consumat alcool la volan? Nici o problemă, Poliţia are alte motive să te aresteze

Nu ai consumat alcool la volan? Nici o problemă, Poliţia are alte motive să te aresteze

Nu ai consumat alcool la volan? Nici o problemă, Poliţia are alte motive să te aresteze
Sursa foto: foto: Antena3
25 Apr 2012   •   22:47

Noua sperietoare a şoferilor în acest sezon estival va fi testul antidrog. în zece minute poliţiştii vor ştii cu certitudine dacă un conducator auto a consumat sau nu substanţe psihoactive înainte de a se urca  la volan. De la 1 mai, agenţii le vor folosi pe cele mai circulate destinaţii turistice de pe litoral: pe drumurile nationale şi în staţiuni.

Primele 200 de testere au ajuns deja la serviciul rutier din Constanţa. Mecanismul este foarte simplu. Odată tras pe dreapta, şoferului i se face testul salivei  şi după zece minute primeşte răspunsul.

Poliţiştii au fost instruiţi în legatură cu simptomele care le poate avea un şofer care a consumat substanţe stupefiante. Pupila micşorată, culoarea pielii şi comportamentul agresiv sunt principalele indicii.

Statisticile din ultimii ani sunt ingrijoratoare: odata la trei ani numarul consumatorilor de droguri creste cu cel putin 3 procente.

Pe segmentul de vârstă de la 15 la 64 de ani s-a demonstrat că au consumat cel puţin o dată în viaţă droguri.

Constanţa se află pe locul al treilea pe ţară, după Bucureşti şi Iaşi ca şi consum de stupefiante la volan. Şi va deveni cel puţin în aceasta vară numărul unu în top, mai ales că pe litoral vor ajunge consumatori de droguri din toata ţara.

×
Subiecte în articol: alcool
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close