Antena 3 CNN Actualitate Nu ai loc să arunci un ac pe litoral. Peste 100.000 de turişti au luat marea cu asalt

Nu ai loc să arunci un ac pe litoral. Peste 100.000 de turişti au luat marea cu asalt

Nu ai loc să arunci un ac pe litoral. Peste 100.000 de turişti au luat marea cu asalt
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Iul 2012   •   22:55

Fierbem în cel mai torid week-end de până acum, iar la mare abia mai e loc să te răcoreşti. Peste 100.000 de turişti sunt pe litoral în aceste zile, iar loc de cazare cu greu mai găseşti. În Sud. Căci în Mamaia nu se mai fac rezervări de zile bune. O dată cu temperatura, creşte aşadar şi profitul comercianţilor.

Cu şezlonguri rezervate prin telefon încă din timpul săptămânii, pe plaja din Mamaia abia mai găseşti loc să arunci un ac. De două zile, în staţiune nu se mai găseşte niciun loc de cazare. Însă nu se dau coate şi niciun turist nu face cale întoarsă, chiar dacă e înghesuială pe nisip până în marginea apei.

Un loc bun, cu un colţ de umbră şi acces rapid la apă se dă ca pâinea caldă de la prima oră. Această doamnă a venit imediat după răsărit.

20 de lei costă un şezlong în acest caz, însă preţul poate creşte pentru plajele de lux.

Bătălie mare e şi pentru locurile de parcare. Dintr-un capăt în altul al staţiunii Mamaia, parcările hotelurilor sunt pline ochi. Spre disperarea celor care au prins prânzul căutând un loc liber să-şi lase maşina.

La ora când soarele arde cel mai tare, se încing şi grătarele. Aglomeraţia se mută la masă.

O masă la autoservire vă poate costa în jur de 20 de lei. La un resturant de lux, preţul creşte exponenţial. În oricare dintre cazuri, bucătarii lucrează la foc continuu. Şi au experienţă. Week-end-ul trecut au fost la mare 70.000 de turişti.

Un pahar costă 4 lei. Calculele se fac însă abia la sfârşitul sezonului. Dacă vremea ţine cu ei, comercianţii au şansa să continue la fel de bine. Marea a avut azi 28 de grade, iar aerul a fost şi mai cald. Au fost 31 de grade în Mamaia şi Costineşti şi 30 la Neptun. În Vama Veche, cu un grad mai puţin. După Mamaia, sudul litoralului începe să fie şi el neîncăpător. Iar week-end-ul viitor ar putea aduce un nou record de turişti, odată cu deschiderea ultimului tronson din Autostrada Soarelui.



×
Subiecte în articol: locuri de parcare Mamaia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close