Antena 3 CNN Actualitate Nu ai maşina echipată de iarnă? Rişti să nu fii despăgubit în caz de accident

Nu ai maşina echipată de iarnă? Rişti să nu fii despăgubit în caz de accident

Nu ai maşina echipată de iarnă? Rişti să nu fii despăgubit în caz de accident
Sursa foto: Foto: snowthumb.com
22 Noi 2011   •   15:46

Mare atenţie! Dacă nu aveţi cauciucuri de iarnă, e posibil să nu fiţi despăgubit de către firmele de asigurări, în cazul unui accident, indiferent de poliţa pe care o plătiţi.

Mai multe societăţi şi-au anunţat deja clienţii de noile reguli. Riscă să nu primească banii, dacă maşina nu e echipată conform legii.

În cazul unui accident soldat cu o pagubă de 10.000 de lei, firma de asigurări acoperă mai puţin de 7.000 de lei, dacă şoferul vinovat nu avea cauciucuri de iarnă.
 
Acest anunţ, dar şi poleiul care a apărut deja pe drumuri, i-a trimis pe întârziaţi la depozite şi magazine. Numai că pe rafturi au rămas doar cele mai scumpe.

Unii aleg anvelope reşapate, cu 15-20 % mai ieftine ca cele noi, iar alţii se plâng că echiparea de iarnă îi costă aproape cât maşina. 

Aşa se face că la service-uri nu mai sunt cozile imense de luna trecută. La prima ninsoare, însă, telefoanele vor suna din nou la service-uri. Iar cei care nu şi-au echipat încă maşinile cu anvelope de iarnă nu se vor mai uita la bani.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close