Antena 3 CNN Actualitate "Nu am văzut niciodată aşa ceva”. O TORNADĂ a devastat un sat din Tulcea. Zeci de locuinţe au fost avariate

"Nu am văzut niciodată aşa ceva”. O TORNADĂ a devastat un sat din Tulcea. Zeci de locuinţe au fost avariate

"Nu am văzut niciodată aşa ceva”. O TORNADĂ a devastat un sat din Tulcea. Zeci de locuinţe au fost avariate
Sursa foto: Foto: photography.nationalgeographic.com
13 Sep 2013   •   16:32

O tornadă s-a abătut, vineri la prânz, asupra localităţii tulcene Cataloi, informea Mediafax. Patru case au rămas fără acoperişuri şi alte 36 de locuinţe au fost avariate. În urma fenomenului meteo, nu s-au înregistrat victime.

"O tornadă a traversat localitatea şi s-a deplasat spre Tulcea. Au fost 40 de case avariate, între care la patru acoperişurile au fost luate în totalitate, şi mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini de vânt. Din fericire, nu au fost victime, nimeni nu a fost rănit. Acoperişurile au fost aruncate la 40 - 50 de metri. Nu am văzut niciodată aşa ceva şi nici n-am auzit de vreo tornadă, vreodată, în zona asta", a precizat Marian Naiman, primarul comunei Frecăţei, de care aparţine satul Cataloi.

Primarul a mai spus că la noapte în zonă se va institui cod portocaliu de inundaţii, dar până atunci va încerca să-i ajute pe oamenii rămaşi fără acoperiş la case.

"Avem cod portocaliu de la noapte şi până mâine dimineaţă şi să vedem ce putem face pentru oamenii care au rămas fără acoperişuri la case. Am cerut ajutor şi o să vedem şi cu ce putem ajuta de la Primărie", a mai afirmat primarul. El a precizat că nu este nevoie ca celor afectaţi de tornadă să le fie căutat adăpost pentru că, dacă va fi cazul, oamenii vor sta la noapte pe la rude prin sat.

Cataloi este unul dintre satele afectate de inundaţiile produse joi, când două maşini au fost purtate de ape până într-o râpă, iar trei case au fost inundate.

"Apa a fost de aproape doi metri, cu o lăţime de 10 - 12 metri. Au fost inundate trei case, iar două autoturisme au fost luate de apă şi duse 600 - 700 de metri la vale, până într-o râpă, suferind avarii majore. Viitura a măturat totul de pe stradă şi a luat până şi piatra cubică, lăsând numai gropi", a mai declarat primarul Marian Naiman.

CODUL PORTOCALIU de inundaţii a fost extins. Oamenii se uită disperaţi către blestemul care cade din ceruri

Judeţele Brăila, Tulcea şi Galaţi vor fi, de vineri, ora 21.00, până sâmbătă, ora 10.00, sub cod portocaliu de ploi.

Alte şase judeţe din estul şi sud-estul ţării au fost atenţionate cu cod galben.

În judeţele Brăila şi Tulcea cantităţile de apă vor depăşi local 50 - 60 de litri pe metru pătrat, iar în Galaţi mai sunt posibile cantităţi de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

Râurile din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa) se vor afla sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii începând de vineri noapte, de la ora 22.00, avertizarea menţinându-se totodată pe râurile Corozel, Geru, Suhu şi Chineja, din judeţul Galaţi.


×
Subiecte în articol: inundatii romania

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close