Antena 3 CNN Actualitate Nu are mâini sau picioare, dar este un exemplu în satul lui. Primeşte 290 de lei, pensie de handicap

Nu are mâini sau picioare, dar este un exemplu în satul lui. Primeşte 290 de lei, pensie de handicap

Nu are mâini sau picioare, dar este un exemplu în satul lui. Primeşte 290 de lei, pensie de handicap
de O.P.    |    23 Oct 2012   •   06:14

Chiar dacă s-a născut cu un mare handicap, s-a chinuit să ducă o viaţă normală şi a reuşit. Este povestea unui bărbat de 62 de ani, din satul Prahuda, judeţul Vrancea care a venit pe lume fără braţe şi fără picioare.

Are gospodăria lui pe care o îngrijeşte ca la carte şi încearcă să supravieţuiască din infima sumă de 290 de lei, pe care i-o dă statul ca indemnizaţie de handicap.

La prima vedere pare un om care nu s-ar descurca fără ajutor. Ion Benim reuşeşte să ducă o viaţă aproape normală chiar dacă pentru mulţi asta pare imposibil.

Bătrânul are gospodăria lui, de care se îngrijeşte zilnic. Dacă treburile casnice nu le prea poate îndeplini, bărbatul se descurcă de minune la îngrijitul animalelor şi a găinilor din ogradă.

Pentru că indemnizaţia de handicap nu îi ajunge ca să trăiască, a lucrat la pădure de unde aducea lemne pentru cei care-l tocmeau. De o vreme nu-l mai ţin puterile pentru un astfel de efort aşa că mai merge cu căruţa doar cînd îl roagă sătenii să-i ducă unde au treabă

Acum tot ce îşi mai doreşte nea Ion este să aibă un îngrijitor, ca să-i fie bătrîneţea mai uşoară.




×
Subiecte în articol: handicap gospodarie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close