Antena 3 CNN Actualitate Nu cresc facturile iarna asta. Subvenţiile pentru căldură se menţin şi în 2010

Nu cresc facturile iarna asta. Subvenţiile pentru căldură se menţin şi în 2010

Nu cresc facturile iarna asta. Subvenţiile pentru căldură se menţin şi în 2010
Sursa foto: Foto: www.museimobiliare.ro
19 Aug 2010   •   20:10

Premierul Emil Boc a anunţat că subvenţiile pentru termoficare se vor acorda în continuare iarna aceascta. Însă, din iarna lui 2011, subvenţiile ar putea fi eliminate în totalitate, iar ajutoarele sociale acordate doar familiilor cu venituri mici.

Teoretic, facturile din iarna asta la întreţinere ar trebui să fie similare cu cele de anul trecut. Practic, însă, explozia preţurilor şi reducerile salariale transformă orice factură, chiar şi una subvenţionată, într-un adevărat coşmar. Administratorii de bloc deja şi-au luat măsuri pentru a evita plata unor datorii imense. Unii dintre ei au mărit fondul de rulment.

Statul ia în considerare chiar o creştere a ajutoarelor pentru căldură. Acum suma acordată unei familii este de 615 lei. Ideea nu pare să-i surâdă ministrului Adrian Videanu care şi-a exprimat dezacrodul.

Anul trecut întreţinerea pentru un apartament de două camere, cu două persoane, a fost de 285 de lei. iar pentru trei camere, de 350 de lei. Daca statul ar fi eliminat subvenţiile, costurile s-ar fi dublat.

De la anul, subvenţiile se elimină cu adevărat. Acum, În Bucureşti, preţul integral al unei gigacalorii este de 311,16 lei. Cu toate subvenţiile, tariful de referinţă plătit de populaţie este de 124 de lei pe gigacalorie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: subventii facturi căldură energie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close