Nu este o glumă: 1 aprilie vine cu scumpiri

de G.S.    |    15 Mar 2014   •   14:47
Nu este o glumă: 1 aprilie vine cu scumpiri Foto: www.examiner.com
Primăvara vine cu scumpiri în lanţ pentru români. O familie va cheltui  cu aproape 50 de lei  mai mult, în fiecare lună din cauza măsurilor care vor întra în vigoare de la 1 aprilie: acciza suplimentară la carburanţi, liberalizarea preţurilor la gaze, achiziţia de certificate verzi sau creşterea accizelor la ţigări.
 
De la 1 aprilie va intra în vigoare acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de carburant. Noua taxă va duce la scumpirea benzinei şi a motorinei cu 40 de bani pe litru. Astfel, cel mai ieftin sortiment de benzină va costa în jur de 6,40 de lei, în timp ce litrul de motorină va depăşi 6,50 de lei
 
Şi tot de la 1 aprilie se scumpesc şi gazele. Majorările anunţate sunt de 2% pentru consumatorii casnici şi 4 procente pentru cei industriali.  
 
Românii vor plăti mai mult şi pentru factura de curent ca urmare a unor măsuri menite să sprijine producţia de energie regenerabilă. Practic, furnizorii de energie electrică vor fi nevoiţi să achiziţioneze o cantitate aproape dublă de certificate verzi aferente curentului livrat în 2013. Preţul acestor certificate se regăseşte în costul facturilor la curent.
 
Şi fumătorii vor scoate mai mulţi bani din buzunare, de luna viitoare. Majorarea accizelor va creşte cu cel puţin 50 de bani preţul unui pachet de ţigări.  Acciza va creşte cu 2,59 euro şi va ajunge la 84,37 euro pe 1.000 de ţigări. 
 
Pachetul de ţigări s-ar putea scumpi cu până la 50 de bani.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close