Antena 3 CNN Actualitate Nu există vinovaţi în cazul brăileanului împuşcat mortal, după ce a fost confundat cu un infractor

Nu există vinovaţi în cazul brăileanului împuşcat mortal, după ce a fost confundat cu un infractor

Nu există vinovaţi în cazul brăileanului împuşcat mortal, după ce a fost confundat cu un infractor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Iul 2011   •   18:37

Procurorii nu găsesc vinovaţi în cazul brăileanului împuşcat mortal de un poliţist după ce a fost confundat cu un urmărit internaţional. Ofiţerul care a apăsat pe trăgaci va fi scos de sub urmărire penală. În schimb, victima este chemată în instanţă să plătească reparaţiile maşinii folosite de poliţie în misiunea care i-a provocat moartea.

În septembrie 2009, fiul acestui om era împuşcat în cap, în propria maşină, de un poliţist îmbrăcat în civil. Fusese confundat cu un infractor în timpul unei misiuni sub acoperire. Tânărul a crezut că este jefuit şi a încercat să fugă.

În timp ce medicii constatau moartea bărbatului, mama lui era scoasă din spital de mascaţi.

În ochii superiorilor, poliţistul care a apăsat pe trăgaci a fost absolvit de vină. De la început, focul care l-a ucis pe Sorin Pîrvu a fost, oficial, un accident.

După doi ani de anchetă, procurorii îl apără tot pe poliţist.

Tatăl Lui Sorin Pîrvu a vrut o explicaţie de la cel care i-a omorât fiul.

Familia bărbatului împuşcat dintr-o eroare vrea dreptate. Convinşi că ancheta a fost tergiversată şi cazul muşamalizat, părinţii şi soţia lui Sorin Pîrvu vor să atace în justiţie decizia de neîncepere a urmăririi penale. Vor merge chiar până la Haga.

Între timp, la adresa lui Sorin Pîrvu continuă să vină citaţii. Poliţia vrea să recupereze de la el 500 de milioane de lei vechi, contravaloarea reparaţiilor pentru maşinile avariate în misiune.

 

×
Subiecte în articol: impuscat cap politist
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close