Antena 3 CNN Actualitate Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor- întârzieri mari la plată

Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor- întârzieri mari la plată

Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor- întârzieri mari la plată
10 Dec 2008   •   01:39

Ameninţarea cu greva lansată de profesori in toamna nu a afectat guvernul. Deşi au primit promisiunea dublării salariilor, guvernul României are probleme cu plata şi actualelor retribuţii ce le revin dascălilor.
Astfel, profesorii din Timişoara aşteaptă de o săptămână să primească banii pe luna trecută. În plus, şi alte judeţe au ajuns într-o situaţie similară: Satu Mare, Bihor, Iaşi, sau Giurgiu, scrie Gândul.
Motivul constă în lipsa fondurilor, iar Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a somat Ministerul Educaţiei să deblocheze de urgenţă fondurile necesare pentru asigurarea salariilor pe luna noiembrie şi să sancţioneze persoanele care se fac răspunzătoare de acest ?haos?.
?Consiliul local trebuie să achite salariile din fondul de colectare a TVA-ului, taxelor şi impozitelor. Dacă acest fond este insuficient, atunci este nevoie de o rectificare bugetară. La Satu Mare, se tot spune că salariile se vor acorda într-un anumit procent, nicidecum în proporţie de 100%. Tare mi-e frică că aceste nemulţumiri pot duce la explozii, cum s-a întâmplat la Arad, acum două-trei săptămâni. Închid oamenii şcoala! Nu ne plătiţi, nu mai muncim!?, declara secretarul general al FEN, Constantin Ciosu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close