Antena 3 CNN Actualitate Nu mai sunt locuri la morgă. Zeci de cadavre nu au fost ridicate de cinci luni

Nu mai sunt locuri la morgă. Zeci de cadavre nu au fost ridicate de cinci luni

Nu mai sunt locuri la morgă. Zeci de cadavre nu au fost ridicate de cinci luni
Sursa foto: Foto: ksee24.com
27 Iul 2011   •   23:15

Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală a epuizat toate spaţiile de depozitare a cadavrelor, existând riscul apariţiei unor focare de infecţie, întrucât primăriile nu au ridicat de aproape cinci luni cadavrele fără aparţinător, deşi termenul maxim de stocare în frigidere este de zece zile.

"Capacitatea de stocare în frigidere este limitată. În plus, cadavrele nu sunt îngheţate şi se degradează. Există riscul apariţiei unor focare de infecţie. Acum avem 35 de cadavre fără aparţinător, unele stau la noi şi de peste cinci luni, cele mai multe fiind din sectoarele III şi V", a declarat, miercuri, directorul general al INML "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, potrivit Mediafax.

Legiştii au făcut autopsia cadavrelor, iar primăriile de sector şi serviciile de asistenţă socială trebuia să le ridice şi să le înhumeze.

"Primăriile de sector ne-au spus că nu au bani şi că oricum acţiunea a fost preluată de către Municipalitate. Cei din Primăria Capitalei spun că nu sunt încă pregătiţi pentru preluarea acestei activităţi. Dar nici noi nu mai putem ţine aceste cadavre care ne blochează activitatea", a adăugat directorul INML.

Săptămâna viitoare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) va începe procedura de înhumare a cadavrelor fără aparţinători de la INML, după ce va fi încheiată licitaţia pentru achiziţia acestor servicii, a declarat şeful DGASMB, Cosmina Simean.

"Primăria Capitalei, la solicitarea primăriilor de sector va deconta, prin firma care va câştiga licitaţia, înhumarea cadavrelor fără aparţinător de la INML. Costul mediu decontat este de 600 de lei", a spus Simean.

×
Subiecte în articol: morga locuri INML cadavre infectie
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close