"Nu o să o fac niciodată publică". Harta care arată ce s-ar întâmpla în Bucureşti în cazul unui cutremur major, aproape de finalizare

de D.D.    |    12 Iun 2013   •   19:14
"Nu o să o fac niciodată publică". Harta care arată ce s-ar întâmpla în Bucureşti în cazul unui cutremur major, aproape de finalizare Foto: Agerpres
O nouă hartă de risc seismic în Capitală va fi finalizată în următoarele săptămâni, a anunţat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Edilul a precizat că harta nu va fi făcută publică niciodată pentru ca populaţia să nu fie speriată speriată sau să ajungă la dispoziţia samsarilor imobiliari. Primarul a mai declarat că, în ultimii cinci ani, au fost revonate mai puţin de 30 de clădiri.

"În câteva săptămâni o să apară o hartă de risc a Bucureştiului. Nu o să o fac niciodată publică, pentru că eu nu sunt de acord cu speriatul populaţiei. Nu sunt nici la dispoziţia samsarilor de locuinţe care, vă daţi seama, ce circ ar face în momentul în care va apărea o hartă de risc seismic", a spus Oprescu, citat de Mediafax.

Primarul a arătat că în momentul în care a preluat mandatul de primar erau 381 de clădiri cu risc seismic şi că în acest moment sunt 359, iar restul s-au consolidat.

"E puţin faţă de ce am putea face dacă ar exista bani. Nu au existat", a adăugat Oprescu.

Edilul a mai spus că trebuie modificată legislaţia în domeniu deoarece în acest moment, dacă o singură persoană din blocul cu risc seismic nu semnează că este de acord cu consolidarea, blocul nu poate fi consolidat.

"Sunt şi eu jenat dacă în 5 ani de mandat nu am putut să facem decât aproape 30 de clădiri, sunt 30 de clădiri importante în Bucureşti. Aş fi dorit să se petreacă cât mai rapid acest proces. Am invitat din nou profesori de seismologie pentru a putea construi această hartă ca să ştim la ce să ne aşteptăm", a mai spus Oprescu.


Parteneri
x close