Antena 3 CNN Actualitate "Nu poți să faci politică pe stomacul gol!" | Liderul liberal Gheorghe Flutur a pârlit porcul cu paie și s-a asigurat că arde peste tot

"Nu poți să faci politică pe stomacul gol!" | Liderul liberal Gheorghe Flutur a pârlit porcul cu paie și s-a asigurat că arde peste tot

De 1 decembrie, un lider de primă mărime al uneia dintre formațiunile de la guvernare și-a dat jos costumul de politician și a pârlit porcul, așa cum se face în Bucovina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2023   •   11:05

Președintele Consiliului Județean Suceava, prim-vicepreședinte PNL, Gheorghe Flutur a fost filmat de Gina Vacariu în timpul acestui moment special, cu tradiții adânci în zonă.

Ritualul a fost precedat de un cântec interpretat la fluier.

Cu o îndemânare dobândită ca urmare a experienței îndelungate, Flutur a avut grijă să alimenteze constant, cu paie, dintr-un balot, focul care carboniza stratul superficial de tegument porcin, în vederea transformării în șorici.

Citește și: "Faceți loc, că vine la pâine!" | George Simion, liderul AUR, a ajuns în gara Alba Iulia, unde a fost primit cu pâine și sare și s-a închinat cu gura plină

Politicianul s-a ajutat, în acest sens, de o furcă. El a explicat, competent, de ce a băgat paie în gura animalului sacrificat.

"Pentru că trebuie pârlit peste tot, inclusiv în zona asta capului. Așa se face. S-a făcut semnul sfintei cruci. (Pârlesc porcul) în fiecare an, în decembrie. Acum a venit frigul mai repede un pic. Deja se aude cum miaună mâțul, pentru că miroase a șoric. E primul semn.

Mă bucur că m-ați prins aici. Am făcut în viața mea lucrurile astea așa cum trebuie. Le-am învățat și eu de la alții, dar e o treabă destul de lungă (...) Separăm lucrurile de politică, pentru că nu poți să faci politică pe stomacul gol", a mărturisit el.

×
Subiecte în articol: GheorgheFlutur Bucovina PNL
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close