Antena 3 CNN Actualitate Nu pregătim toţi sărbătorile la fel. 66 de icoane ortodoxe au fost recuperate de poliţie

Nu pregătim toţi sărbătorile la fel. 66 de icoane ortodoxe au fost recuperate de poliţie

Nu pregătim toţi sărbătorile la fel. 66 de icoane ortodoxe au fost recuperate de poliţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Dec 2011   •   18:08

Trei suspecţi din Sibiu sunt cercetaţi pentru furtul a 66 de icoane, susceptibile a face  parte din patrimoniul cultural naţional, din biserici din judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Mureş, se anunţă într-un comunicat al Poliţiei Române, informează Mediafax.
   
În urma a trei percheziţii domiciliare efectuate în comuna Brateiu, poliţiştii hunedoreni, cu sprijinul colegilor de la IPJ Sibiu, au găsit mai multe icoane şi obiecte de cult a căror provenienţă nu a putut fi justificată de deţinători.
   
Totodată, a fost instituit sechetru asigurator pe bunurile mobile şi imobile ale celor trei suspecţi care au fost reţinuţi în urma percheziţiei care a fost efectuată la începutul lunii noiembrie.
   
În data de 23 noiembrie 2011, la sediul IPJ Hunedoara, 66 de icoane ortodoxe pe lemn şi sticlă sustrase din opt biserici ortodoxe din judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Mureş au fost restituite preoţilor - reprezentanţi ai bisericilor prejudiciate.
   
Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, continuă cercetările în acest caz, pentru identificarea întregii reţele infracţionale şi recuperarea în totalitate a prejudiciului.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close