Antena 3 CNN Actualitate Licitație inedită cu obiecte care au aparținut Casei Regale. Decorații și fotografii de o valoare incontestabilă, scoase la vânzare

Licitație inedită cu obiecte care au aparținut Casei Regale. Decorații și fotografii de o valoare incontestabilă, scoase la vânzare

Monarhia României a avut un destin abrupt, dar a lăsat în urmă documente, obiecte de ceremonial, decoraţii şi instantanee foto de valoare incontestabilă.

Licitație inedită cu obiecte care au aparținut Casei Regale. Decorații și fotografii de o valoare incontestabilă, scoase la vânzare
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    23 Sep 2020   •   14:20

O parte din aceste obicete, care au fost recuperate şi salvate de diverşi colecţionari, sunt scoase la o licitaţie care are loc azi şi mâine şi vor fi vândute de le preţuri de pornire aflate între 100 de euro şi 25 000 de euro.

O expoziţie inedită, cu obiecte de patrimoniu și documente care au aparţinut Familiei Regale a României, au fost scoase din colecţii private şi urmează să fie licitate. Evenimentul aduce în premieră 400 de exponate.

Stema Regatului României din 1921, ordinul Ferdinand I sau bastonul de mareșal sunt câteva dintre exponatele care vor putea fi admirate.

Cea mai valoroasă piesă a licitaţiei este un album de fotografii care surprinde vizita Familiei Regale la Iaşi din anul 1904. Legenda spune că Regele Carol a spus că toţi suntem egali în faţa lui Dumnezeu, de aceea a luat postura din poză.

Piesele unice vor putea fi admirate până pe 22 septembrie. 

Expoziție inedită cu obiecte de patrimoniu

×
Subiecte în articol: licitatie casa regala
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close