Antena 3 CNN Actualitate Nu scăpăm de secetă nici în perioada următoare. Vezi prognoza meteo

Nu scăpăm de secetă nici în perioada următoare. Vezi prognoza meteo

Nu scăpăm de secetă nici în perioada următoare. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Sep 2012   •   16:46

Seceta va persista în cea mai mare parte a regiunilor agricole ale României, în săptămâna care a început, în jumătatea de nord a ţării fiind prognozate ploi în general slabe cantitativ, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"În intervalul 4-10 septembrie 2012, prognoza meteorologică estimează că ploile, locale şi în general slabe cantitativ, se vor semnala cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în zilele de 6 şi 7 septembrie. În aceste condiţii, fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv moderată, puternică şi local extremă se va semnala în cea mai mare parte a regiunilor agricole", se arată în informarea ANM.

Potrivit meteorologilor, astăzi, conţinutul de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor) prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi local extremă), pe majoritatea suprafeţelor agricole.

Rezerva de apă din sol se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim, în cea mai mare parte a Munteniei, nordul Moldovei, centrul Dobrogei, local în sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nordul Banatului, conform ANM.


Prognoza meteo pentru următoarele zile


Luni noapte (3/4 septembrie)


În ţară, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 11 şi 20 de grade Celsius, mai scăzute în depresiuni, până la 3 - 4 grade.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 12 - 14 grade.

Marţi (4 septembrie)


În ţară, vremea va fi în continuare frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil în regiunile nordice şi mai mult senin în restul ţării, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni, până la în jur de 4 grade. Presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă şi frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13 - 15 grade. Presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere.

Miercuri (5 septembrie)


În ţară, vremea se va menţine frumoasă şi mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi nordice, unde izolat şi trecător, mai ales la munte, va ploua slab. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, până la 5 - 6 grade. Presiunea atmosferica va continua să scadă uşor.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu cerul mai mult senin şi vântul slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31 - 32 de grade, iar cea minimă de 14 - 16 grade. Presiunea atmosferică va continua să scadă uşor.

Joi (6 septembrie)


În ţară, vremea se va menţine caldă. În vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va prezenta înnorări temporare şi local se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat, în cursul nopţii, va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări în regiunile nordice, nord-vestice şi centrale, iar în a doua parte a intervalului şi în cele estice şi de sud-est. Temperaturile maxime, în uşoară scădere faţă de ziua precedentă în nord şi nord-vest, se vor încadra între 23 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31 - 32 de grade, iar cea minimă de 15 - 17 grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.antena3.ro.




×
Subiecte în articol: seceta ANM meteo prognoza meteo ploi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close