Antena 3 CNN Actualitate Nu se aşteptau la asta când au ieşit afară din casă. Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă

Nu se aşteptau la asta când au ieşit afară din casă. Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă

Nu se aşteptau la asta când au ieşit afară din casă. Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă
de O.P.    |    23 Oct 2012   •   10:23

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă s-a înregistrat, marţi, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au indicat minus 5,2 grade Celsius, transmite corespondentul Mediafax.
  
Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteorologică din Miercurea Ciuc a declarat corespondentului MEDIAFAX că marţi cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat, la răsăritul soarelui, minus 5,2 grade Celsius.
  
Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita temperaturile au scăzut sub limita îngheţului. La Joseni şi Topliţa s-au înregistrat minus 3,3, respectiv minus 3,2 grade Celsius.
  
Doar la staţia meteo Bucin, datorită fenomenului de inversiune termică, termometrele au indicat temperaturi pozitive, valoarea minimă măsurată fiind de patru grade Celsius.
  
Valorile termice înregistrate marţi dimineaţă, cele mai mici din ţară, sunt ridicate pentru judeţul Harghita în această perioadă a anului, ţinând cont că anul trecut în 9 octombrie au căzut primele ninsori, iar în 18 octombrie erau minus 12 grade la Miercurea Ciuc.
  
Minima absolută a lunii octombrie în judeţul Harghita s-a înregistrat în anul 1988, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 13,5 grade Celsius, în vreme ce maxima absolută a lunii, de 30,6 grade Celsius, a fost măsurată în 1955, în aceeaşi localitate.





×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close