Antena 3 CNN Actualitate Numirile din Justiție, subiect în discuțiile Iohannis-Nuland. Ce a spus emisarul SUA despre un nou mandat pentru Kovesi la DNA

Numirile din Justiție, subiect în discuțiile Iohannis-Nuland. Ce a spus emisarul SUA despre un nou mandat pentru Kovesi la DNA

Numirile din Justiție, subiect în discuțiile Iohannis-Nuland. Ce a spus emisarul SUA despre un nou mandat pentru Kovesi la DNA
de M.Z.    |    19 Ian 2016   •   18:19

Adjunctul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat, luni, că Statele Unite sunt impresionate, pe ansamblu, de munca pe care o face DNA, că susțin procurorii anticorupție inclusiv în pregătire și cu suport tehnic, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, numirile din Justiție au fost un subiect în discuțiile dintre președintele Klaus Iohannis și Victoria Nuland.
 
 
Victoria Nuland: Pe ansamblu suntem impresionaţi de munca pe care o face DNA. Susţinem DNA inclusiv în pregătire şi suportul tehnic. Evident, în societăţile democratice este cu adevărat importantă menţinerea unui echilibru între siguranţa cetăţenilor şi dreptul la viaţa privată. Toţi ne luptăm cu asta. Ceea este interesant este faptul că instrumentarea cazurilor a avansat la un asemenea nivel aici - îmi amintesc când veneam în urmă cu caţiva ani şi nemulţumirile erau că niciun caz nu a fost rezolvat - că acum societatea civilă vorbeşte despre acest echilibru ceea ce este foarte sănătos.

Reporter: Aveţi vreo recomandare pentru autorităţile române în ce priveşte selecţia şi numirea şefilor anti-corupţie, în special DNA?

Victoria Nuland: Evident este o decizie care apartine autoritatilor romane, am vorbit despre faptul ca multe din aceste mandate vor expira in 2016. Am incredere ca autoritatile romane vor lua acest lucru serios si ca vor cauta sa castige increderea publicului intern si de afara ca Romania se afla pe drumul cel bun. Vom urmari acest proces, este clar ca va reprezenta o tema importanta in anul acesta.

Reporter: Dar ati discutat acest subiect cu autoritatile romane?

Victoria Nuland: Nu discutam evident despre persoane, nu pomenim nume, discutam doar despre faptul ca procesul trebuie sa fie deschis si transparent si sa genereze incredere continua in randul populatiei.

Reporter: Credeti ca doamna Kovesi ar trebui sa fie nominalizata pentru inca un mandat la DNA?

Victoria Nuland: Nu Statele Unite selecteaza optiunile Romaniei, acest lucru trebuie sa-l faca autoritatile romane.
 
Sursa: Hotnews.ro

Declarațiile Victoriei Nuland au fost prezentate marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close