Antena 3 CNN Actualitate Nuland: Transmit felicitări României din partea preşedintelui Barack Obama şi poporului american

Nuland: Transmit felicitări României din partea preşedintelui Barack Obama şi poporului american

Nuland: Transmit felicitări României din partea preşedintelui Barack Obama şi poporului american
11 Ian 2014   •   10:28
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a explicat, după întrevederea cu Victoria Nuland, secretarului de stat adjunct al SUA, că discuţiile au vizat mai multe teme, de la colaborarea dintre cele două state. până la elemente de apărare. 
 
"În primul rând, aşa cum am afirmat şi în alte rânduri, suntem foarte mulţumiţi de această vizită, reprezintă interes din partea celui mai important aliat strategic al României. Au fost teme foarte importante care fac parte din parteneriatul nostru, am discutat despre dezvoltarea bilaterala, am discutat despre cooperarea noastră în interiorul Alianţei nord-atlantice, despre interesul nostru comun cu privire la o legătură transatlantică foarte puternică, am discutat despre cooperarea în Afganistan, am discutat despre contribuţia României în acest proces, am discutat şi despre un proiect important - scutul antirachetă, un proiect important pentru apărarea în Europa", a explicat Corlăţean.
 
Oficialul american a transmis felicitări din partea americanilor pentru succesul şi cooperarea dintre cele două state.

" Transmit felicitări din partea preşedintelui Barack Obama şi poporului american pentru a celebra tot ceea ce am facut impreuna din punct de vedere strategic in cadrul NATO, pentru a multumi Romaniei pentru tot ce a facut in Irak, in Balcani, pentru apararea antiracheta. (…) SUA manifesta un interes profund pentru independenta justitiei. Interesul pentru reforma continua si pentru a vedea statul de drept intarit, pentru ca o Romanie democratica este cel mai bun partener . Statele Unite manifesta un interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, Justitiei, deschiderii economice, transparentei in Romania. Am discutat aceste aspecte astazi. Intotdeauna vom fi deschisi pentru interesul SUA in legatura cu reforma continua si traiectoria democratica a Romaniei si in interesele pe care le avem in a vedea statul de drept intarit, pentru ca o Romanie puternica, democrata si prospera este cel mai bun partener pentru SUA este cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic”.", a declarat Nuland.
 

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close