Antena 3 CNN Actualitate Numai în India s-a mai produs o tragedie similară celei de la Maternitatea Giuleşti

Numai în India s-a mai produs o tragedie similară celei de la Maternitatea Giuleşti

Numai în India s-a mai produs o tragedie similară celei de la Maternitatea Giuleşti
Sursa foto: Foto: thestar.com
19 Aug 2010   •   09:40

O tragedie asemănătoare celei de la Maternitatea Giuleşti s-a mai întâmplat doar într-un spital din India, scrie Gândul, în ediţia de joi.
O ţară lovită de sărăcie, cu un medic la 10.000 de locuitori. Chiar dacă există doar acest exemplu, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a îndemnat pe jurnalişti să caute pe Google tragedii asemănătoare cu cea din România, pentru că ar fi vorba despre o listă întreagă.

Singura ţară care s-a mai confruntat cu o tragedie de proporţiile celei de la Maternitatea Giuleşti este India, scriu jurnaliştii de la Gândul. Pe 31 ianuarie 2009, cinci copii, cu vârste cuprinse între trei şi şapte zile, au murit calcinaţi sau sufocaţi din cauza fumului.

Incendiul s-a produs la secţia pentru nou-născuţi a Spitalului Rajendra din oraşul Patiala, aflat în statul Punjab, din nord-vestul Indiei.

Deşi comparaţia nu ne flatează, ca ţară, asemănările între cele două tragedii sunt multe. Şi în acest caz, focul a pornit de la o defecţiune a instalaţiei electrice, bebeluşii nu erau supravegheaţi, iar  personalul medical a fost felicitat pentru reacţia promptă.

Dar în India, asemenea incidente au mai avut loc. În 2008, alţi doi copii au murit arşi în incubatoare. În cazul nostru, tragedia asemănătoare de la sfârşitul anului trecut a avut un final fericit, iar băieţelul ars în incubator la Bucureşti a fost salvat de medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Ministrul român al Sănătăţii a îndemnat jurnaliştii să caute pe Google pentru a vedea că incendii au mai avut loc şi în spitalele altora. A revenit apoi şi a declarat că regretă gestul.

Antena 3




×
Subiecte în articol: incendii maternitate giulesti India
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close