Antena 3 CNN Actualitate Numai în România... un copil a fost operat la mâna stângă, dar afecţiunea era la mâna dreaptă

Numai în România... un copil a fost operat la mâna stângă, dar afecţiunea era la mâna dreaptă

Numai în România... un copil a fost operat la mâna stângă, dar afecţiunea era la mâna dreaptă
Sursa foto: foto: bogotasurgery.org
16 Mai 2012   •   18:26

Scandal la Spitalul de Urgenţă din Petroşani unde familia unui copil de patru ani acuză un medic că l-a operat, miercuri, pe băiat la mâna stângă, şi nu la cea dreaptă, unde acesta avea o afecţiune, dar şi că ar fi făcut o intervenţie chirurgicală pentru fimoză, pentru care părinţii nu şi-au dat acordul.
   
Chirurgul Sorin Brătilă, specialuzat în chirurgie plastică,  este acuzat de părinţi de malpraxis după ce acesta l-ar fi operat pentru o ruptură de ligament la degetul mare al mâinii stângi, când afecţiunea băiatului era la degetul mare al mâinii drepte.

"Alexandru a avut degetul mare de la mâna dreaptă în gips, iar documentele de la ortopedie şi radiografia confirmă acest lucru, dar că miercuri, în sala de operaţie, micuţul a suferit o intervenţie chirurgicală la mâna stângă" declară soţii Danciu.
   
Potrivit Mediafax, Rudele copilului afirmă că în timpul operaţiei medicul a intervenit chirurgical şi pentru un început de fimoză, fără să le ceară acceptul sau să îi consulte.
 
Conducerea Spitalul de Urgenţă din Petroşani a aflat de acuzaţiile părinţilor, dar spune că numai Colegiul Medicilor poate stabili dacă a fost vorba sau nu de o culpă medicală.
  
Managerul spitalului nu a fost informat despre faptul că medicul Sorin Brătilă ar fi intervenit chirurgical şi pentru un început de fimoză, afirmând că pentru orice intervenţie este nevoie de acceptul pacientului sau al aparţinătorilor.
   
Părinţii sunt hotărâţi să dea spitalul în judecată pentru a li se face dreptate, dar şi să facă plângere la Colegiul Medicilor.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close