Antena 3 CNN Actualitate Andrei Baciu: "Numărul solicitărilor de emitere a certificatelor Covid a crescut chiar și cu 8.500%"

Andrei Baciu: "Numărul solicitărilor de emitere a certificatelor Covid a crescut chiar și cu 8.500%"

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a susținut că solicitările pentru certificatele Covid au fost mai multe cu 8.500%, în ultimele 11 zile. Totul a pornit de la niște mesaje false.

Andrei Baciu: "Numărul solicitărilor de emitere a certificatelor Covid a crescut chiar și cu 8.500%"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Berzane Nasser/ABACA
de Ioana Mircea    |    01 Aug 2022   •   23:53

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat luni seară pe Facebook o creștere de 8.500% a solicitărilor pentru emiterea certificatului Covid, în ultimele 11 zile.

Potrivit acestuia, creșterea este din cauza informațiilor false privind existența unui termen limită pentru emiterea certificatelor Covid.

Acestea au determinat 300.000 de persoane să-și reemită certificatele verzi, în numai două zile.

„Până în 25 Iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări.

În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste 300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07 și peste 170.000 pe 29.07) au solicitat și generat documentul care atestă vaccinarea.

Rezultatul fake news-ului? Îngrijorarea populației și încercarea de a destabiliza platforma de emitere a certificatelor.

În doar două zile, numărul solicitărilor a crescut cu 6500% și 8500%”, a precizat secretarul de stat în postarea sa pe Facebook.

Potrivit acestuia, informațiile false au putut fi demontate ușor și datorită unei comunicări foarte intense și bine organizate, desfășurate pe parcursul a câtorva ore.

„De data asta a fost vorba despre certificate Covid. Acum câteva săptămâni, însă, societatea românească a fost supusă unui fake news care viza așa-zisa criză a combustibilului, care a generat panică”, a menționat Andrei Baciu.

×
Subiecte în articol: certificate de vaccinare Andrei Baciu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close