Antena 3 CNN Actualitate Numărul de telefon care s-a vândut pentru aproape 250.000 de euro. Detaliul special care ”face toți banii”

Numărul de telefon care s-a vândut pentru aproape 250.000 de euro. Detaliul special care ”face toți banii”

Mii de oameni  au licitat în weekend pentru un număr de telefon  considerat „norocos”, care s-a vândut în cele din urmă pentru fabuloasa sumă de  254.477 de euro, informează AFP.

Numărul de telefon care s-a vândut pentru aproape 250.000 de euro. Detaliul special care ”face toți banii”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2020   •   11:00

Detaliul care îl face atât de special i-a uimit pe toți. Numărul se încheie cu cinci de 8 - o cifră considerată norocoasă, deoarece cuvântul „opt” în mandarină este omonimul cuvântului „prosperitate”.

Peste 5.000 de chinezi au participat la licitaţia care a avut loc sâmbătă şi duminică. În această țară, este obişnuit pentru companiile care doresc să-şi impresioneze clienţii sau pentru persoanele înstărite să plătească pentru un număr de telefon considerat “norocos”.

8-cea mai căutată cifră din China

Opt este cifra cea mai căutată, fiind în mod tradiţional asociată cu norocul şi cu reuşita. Când Beijing-ul a găzduit Jocurile Olimpice din 2008, ceremonia de deschidere a început oficial la 8:08, pe 8 august.

Numărul cel mai impopular este 4, care în mandarină se pronunţă precum cuvântul “moarte”.

Recordul la licitaţie pentru un număr de telefon a revenit unui număr care se termina în opt de 7, omonimul cuvintelor „a avansa” şi „esenţa vieţii”. Acesta a fost adjudecat pentru suma de 3,91 de milioane de yuani

×
Subiecte în articol: telefon euro
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close