Antena 3 CNN Actualitate Numărul românilor care vor petrece Revelionul în diferite staţiuni este în scădere

Numărul românilor care vor petrece Revelionul în diferite staţiuni este în scădere

Numărul românilor care vor petrece Revelionul în diferite staţiuni este în scădere
28 Dec 2008   •   17:39

Apetitul românilor pentru Revelioane la munte, la mare sau în străinătate este în scădere. Agenţiile de turism spun că numărul celor care vor petrece seara dintre ani în diferite staţiuni din ţară a scăzut cu 23% faţă de anul trecut. Plecările în străinătate s-au redus şi ele cu 38%, iar cheltuielile totale depăşesc cu puţin 45 milioane de euro.
Tot mai mulţi români preferă să-şi planuiască singuri excursiile, renunţând la serviciile de turism organizat. Nu trebuie, însă, să uităm şi că ne aflăm într-o perioadă economică mai mult decât instabilă şi că economiile sunt pe primul loc.
Chiar şi cei care nu au renunţat la un Revelion la munte sau în străinătate sunt mai strânşi la pungă anul acesta. Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, cele peste 100 de mii de persoane care vor petrece Revelionul în ţară, prin forme de turism organizat, au alocat 38,5 milioane de euro, în scădere cu 7% faţă de sumele cheltuite anul trecut.
Cât despre cei care au preferat străinătatea, ei au cheltuit 6,6 milioane de euro pentru pachetele cumpărate, cu 16% mai puţin decât în 2007.
Cele mai solicitate staţiuni locale rămân cele de pe Valea Prahovei. Oferta de locuri de cazare este, în continuare, mult depăşită de cerere, ceea ce face ca, în ciuda tarifelor mai mari, hotelurile şi pensiunile să fie pline de Anul Nou.
Un alt segment solicitat a fost cel al marilor oraşe, unde vor petrece Revelionul aproximativ 40.000 de turişti. Cam tot atâţia sunt aşteptaţi şi la pensiunile rurale. În medie, pachetele de Revelion costă 2.000 de lei de persoană, cu până la 30% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Excepţie face Delta Dunării, unde preţurile au coborât cu 20%.
În ceea ce priveşte pachetele de Revelion în străinătate, cele mai solicitate destinaţii au fost Austria, Grecia, Bulgaria, dar şi Turcia.
Antena 3

×
Subiecte în articol: revelion
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close