Antena 3 CNN Actualitate Numărul tinerilor care îşi doresc să devină poliţişti, la jumătate faţă de cel de anul trecut

Numărul tinerilor care îşi doresc să devină poliţişti, la jumătate faţă de cel de anul trecut

Numărul tinerilor care îşi doresc să devină poliţişti, la jumătate faţă de cel de anul trecut
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Aug 2011   •   16:59

Au început înscrierile pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, însă candidaţii nu se mai înghesuie ca pe vremuri. Salariile mai mici din Ministerul de Interne i-au pus pe fugă pe mulţi dintre tinerii care visau să devină poliţişti.

Zeci de candidaţi s-au aşezat la coadă dis-de-dimineaţă ca să se înscrie la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina.

După primele patru ore de la începerea înscrierilor, erau 500 de dosare depuse. Mare parte din cadidaţi şi-au dorit de mici să devină poliţişti şi acum sunt la un pas de a-şi îndeplini visul. Alţii vin pur şi simplu să îşi încerce norocul, dar sunt încrezători.

În ciuda problemelor din sistem, aceasta este o meserie de viitor. La fel cred şi părinţii candidaţilor, care au venit să îi susţină încă de la înscrieri.

Anul acesta, sunt doar 650 de locuri puse la dispoziţia celor interesaţi de Şcoala de Poliţie din Câmpina, adică cu 800 mai puţine faţă de anul precedent.
 
"Solicitarea este sub nivelul celei de anul trecut, cel puţin după numărul de dosare pe care noi l-am primit. Anul acesta, sunt în jur de 2.500 de dosare, iar anul trecut erau 6000-7000", a declarat comisar-şef Valeriu Simion, purtător de cuvânt la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Probele examenului de admitere vor începe săptămâna viitoare. De luni până joi, fetele şi, apoi, băieţii vor trece pe rând, de vizita medicală şi de probele sportive, eliminatorii. Pe 29 august, cei care au trecut probele vor susţine testarea scrisă.

×
Subiecte în articol: politist inscriere Campina dosare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close