Antena 3 CNN Actualitate Nume surpriză în Guvernul din umbră pregătit de PSD. Cine ar putea să fie premier

Nume surpriză în Guvernul din umbră pregătit de PSD. Cine ar putea să fie premier

Nume surpriză în Guvernul din umbră pregătit de PSD. Cine ar putea să fie premier
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Noi 2016   •   17:36

Deşi Liviu Dragnea a declarat în repetate rânduri că partidul său nu va anunţa numele viitorului premier înainte de alegerile din 11 decembrie pentru că în campanie doreşte să se discute despre programul de guvernare, nu despre persoane, acest lucru întăreşte şi mai tare speculaţiile că preşedintele PSD vizează fotoliul de la Palatul Victoria.

Dacă în privinţa premierului social-democraţii au deocamdată un singur nume, în privinţa ministerelor partidul are de unde alege. Liviu Dragnea le-a spus colegilor săi la CEx-ul din Tulcea să nu-şi facă lobby pentru posturile de ministru, însă ulterior a dat de înţeles că cei care vor munci la elaborarea programului de guvernare, vor fi cei cooptaţi în Guvern, scrie jurnalul.

Andreea Sava a prezentat în emisiunea 100 de minute, cine ar putea să fie cooptaţi în Guvernul PSD. Mihai Tudose ar fi ministru al Finanţelor sau al Economiei în viitorul Cabinet PSD. Ministerul Transporturilor ar urma să fie ocupat de Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. Fifor a mai fost propus pentru acest post în Guvernul Ponta, dar a fost respins de preşedintele Traian Băsescu. Justiţia ar urma să-i revină lui Robert Cazanciuc, căruia Liviu Dragnea i-a dat mână liberă să lucreze la programul pe acest domeniu. Ministerul Sănătăţii ar putea fi preluat de profesorul Ionel Sinescu sau de profesorul Florian Popa, ambii medici reputaţi care au contribuit la programul de guvernare al PSD. Educaţia ar putea fi condusă de Mihnea Costoiu, fost ministru al Cercetării. Însă, la programul partidului pe acest domeniu au mai lucrat Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu. Munca i-ar reveni Rovanei Plumb, în timp ce ministerul Fondurilor Europene ar fi preluat de Marius Nica. Apărarea şi Internele sunt disputate de deputaţii Gabriel Vlase şi Georgian Pop, iar Ministerul Tineretului şi Sportului de Gabriel Petrea, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD. Agricultura ar putea fi condusă de deputatul Gheorghe Şimon sau de fostul preşedinte al CJ Olt, Paul Stănescu, ambii apropiaţi de Liviu Dragnea. Ionuţ Vulpescu s-ar putea întoarce la Cultură, iar Florin Jianu la IMM-uri. La ministerul de Externe s-ar putea întoarce Titus Corlăţean, artizanul votului din diaspora la prezidenţialele din 2014, dar şi Ana Birchall vizează acest post. 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close