Antena 3 CNN Actualitate Numele lui Traian Băsescu, în dosarul doctorului Yassin

Numele lui Traian Băsescu, în dosarul doctorului Yassin

Numele lui Traian Băsescu, în dosarul doctorului Yassin
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Apr 2015   •   17:48

Numele lui Traian Băsescu apare în motivarea arestării doctorului Yassin. Mohamad Yassin, arestat pentru că ar fi cerut bani pentru eliberarea lui Omar Hayssam, pretindea că are o relaţie strânsă cu fostul preşedinte Traian Băsescu, se arată în motivarea deciziei de arestare luate în cazul său.

În motivare se arată că încă de la momentul primei întrevederi cu cei doi denunţători, din 2014, se vorbeşte despre relaţia strânsă pe care Mohamad Yassin "pretinde că ar  fi avut-o cu T. B.", surse judiciare precizând că T.B. este Traian Băsescu. Acestă relaţie "s-ar fi stricat" din cauza înstrăinării în baza unor procuri a imobilelor pe care Omar Hayssam i le-ar fi transmis lui Yassin.
   
"Deşi inculpatul T.F. a pretins în declaraţia dată în faţa procurorului că nu ştie despre cine este vorba, martorul denunţător menţionează în mod expres că este vorba despre ...T. B", se mai spune în motivare.

Mohamad Yassin, implicat în cazul jurnaliştilor români răpiţi, a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Yassin a fost reţinut în urma unui denunţ făcut de Omar Hayssam. Hayssam susţine că Yassin i-a cerut două milioane de euro pentru influenţarea magistraţilor în favoarea sa.

Informaţiile au fost prezentate şi comentate în emisiunea 100 de Minute.

Yassin este un apropiat al lui Traian Băsescu şi a fost implicat în negocierile pentru eliberarea jurnaliştilor români.

Băsescu  i-a dat lui Yassin un spaţiu comercial în 2004


Legătura dintre Traian Băsescu şi doctorul Yassin a fost evidenţiată şi de un document prezentat de Grupul de Investigatii Politice, document ce demonstrează că Băsescu şi Yassin colaborau încă din 2004, cu luni bune înainte de răpirea ziariştilor.

În octombrie 2004, primarul Traian Basescu i-a dat un spaţiu comercial de circa 600 mp doctorului Yassin Mohamad, prietenul si partenerul de afaceri al lui Omar Hayssam. Doctorul Yassin a primit acest spaţiu pentru firma sa, International Medical Center Company SRL.

Doctorul Yassin Mohamad a fost trimisul oficial al presedintelui Traian Băsescu în negocierile cu răpitorii ziariştilor români. Fără a avea vreo calitate oficială, doctorul Yassin a participat la interogarea ziariştilor după ce aceştia s-au intors în ţară si la anchetarea lui Omar Hayssam.

De asemenea, Omar Hayssam îi trimitea, prin doctorul Yassin, mesaje din închisoare preşedintelui Traian Băsescu.

Yassin Mohamad este şi cel care a preluat o mare parte din averea lui Omar Hayssam după ce acesta a fost acuzat de terorism.

În iulie 2005, în conferinţa de presă în care a prezentat "filmul răpiirii" ziariştilor, Băsescu a declarat ca Yassin Mohamad "este beneficiarul cinstit al transferului averii lui Omar Hayssam".

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close