Antena 3 CNN Actualitate Numirea de către Parlament a noilor membri în CNA, sesizată de Opoziţie la Curtea Constituţională

Numirea de către Parlament a noilor membri în CNA, sesizată de Opoziţie la Curtea Constituţională

Numirea de către Parlament a noilor membri în CNA, sesizată de Opoziţie la Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Mar 2012   •   16:46

PSD şi PNL au depus, marţi, o contestaţie la Curtea Constituţională privind numirea de către Parlament a noilor membri în CNA, a anunţat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, informeaă Mediafax.
   
"Contestaţia a fost semnată de 67 de deputaţi PSD şi 42 de deputaţi PNL", a precizat Duşă.
   
El a arătat că deputaţii opoziţiei critică încălcarea normelor constituţionale prin numirile făcute la CNA, deoarece comisiile parlamentare de specialitate au întocmit doar un proces-verbal şi a fost schimbată compoziţia politică din această instituţie.
   
"Conform algoritmului, la 1 februarie ar trebui să fie la CNA doi membri PDL, doi membri PSD, unul PNL şi un membru de la alte partide. În momentul de faţă s-a luat un loc de la PSD, modificându-se majoritatea de la CNA, scopul este acela de cenzurare a presei", a explicat Mircea Duşa.
   
Senatul şi Camera Deputaţilor au validat, marţi, în şedinţă comună, numirea lui Lorand Turos şi a lui Valentin Alexandru Jucan în calitate de membri titulari ai CNA şi a lui Mihail Marius Badea în calitate de membru supleant al CNA.
   
Lorand Turos, propus de grupurile parlamentare ale UDMR, a fost numit până la data de 19 decembrie 2012 (pentru restul de mandat rămas după ce Attila Szasz a părăsit CNA), iar membrul titular Valentin Alexandru Jucan şi membrul supleant Mihail Marius Badea, propuşi de grupurile parlamentare ale PDL, au fost numiţi pentru un mandat de şase ani, conform Legii audiovizualului.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.
   
PSD a acuzat PDL că îşi subordonează CNA, în acest moment această instituţie, cu rol extrem de important în campania electorală, fiind controlată de actuala putere.

×
Subiecte în articol: parlament Curtea Constitutionala
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close