Antena 3 CNN Actualitate Numirea lui Daniel Morar la conducerea DNA, avizată favorabil de CSM

Numirea lui Daniel Morar la conducerea DNA, avizată favorabil de CSM

Numirea lui Daniel Morar la conducerea DNA, avizată favorabil de CSM
04 Feb 2009   •   13:17

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, miercuri, în unanimitate, propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de numire a lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Potrivit legii, avizul CSM este unul consultativ, decizia finală aparţinând preşedintelui Traian Băsescu.
Săptămâna trecută, Cătălin Predoiu a anunţat că a decis să îl propună pe Daniel Morar pentru un nou mandat la conducerea DNA.
Deliberările membrilor Secţiei pentru procurori a CSM în cazul propunerii lui Daniel Morar la conducerea DNA au durat aproximativ 50 de minute.
În vârstă de 42 de ani, Daniel Morar a fost numit, pentru prima dată, la şefia DNA de preşedintele Traian Băsescu, care, în 11 august 2005, a semnat decretul prezidenţial pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justiţiei de atunci Monica Macovei.
Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar şi-a început cariera în 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Târgu-Mureş, după care, din 1992 şi până în 1994 a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 şi până în 1997, a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.
Prima funcţie de conducere deţinută a fost cea de procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 şi până pe 25 iulie 2002, când şi-a dat demisia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Daniel Morar CSM
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close