Antena 3 CNN Actualitate Nutriţionistul Corina Zugravu, despre ciocolata neagră - alimentul care creşte imunitatea şi performanţa creierului

Nutriţionistul Corina Zugravu, despre ciocolata neagră - alimentul care creşte imunitatea şi performanţa creierului

S-a demonstrat ştiinţific că ciocolata aduce fericire. Dar nu orice tip de ciocolată, ci ciocolata neagră cu peste 75% cacao, fiind un aliment cu multe beneficii pentru organism. Echilibru înseamnă sănătate spun şi nutriționiști care vin cu sfaturi utile pentru a ne menține silueta.

Nutriţionistul Corina Zugravu, despre ciocolata neagră - alimentul care creşte imunitatea şi performanţa creierului
de Claudia Popovici    |    18 Dec 2021   •   22:01

Avem cea mai bună scuză medicală de a consuma ciocolată. De-a lungul timpului ciocolata a fost aspru criticată de specialiști atunci când a venit vorba de sănătate. În ultima perioadă însă, nutriționiștii vorbesc despre beneficiile pe care le are ciocolata, iar acestea nu sunt deloc puține.

Ciocolata neagră îmbunătățește starea de spirit, creşte imunitatea şi ajută şi creşte performanța creierului fiind de mare ajutor mai ales la concentrare. Din punct de vedere științific, consumul de ciocolată a fost semnificativ asociat cu memoria vizuală-spatială şi organizare, memoria de lucru, de scanare şi de urmărire şi raționamentul abstract.

Substanțele nutritive care se găsesc în ciocolată, mai ales polifenolii din cacao, au un efect pozitiv asupra creierului. Cercetătorii britanici au realizat mai multe studii care au arătat că cei care consumă zilnic 3-4 bucățele de ciocolată neagră zilnic au performanțele îmbunătățite.

Corina Zugravu, medic primar în igienă alimentație şi nutriție, explică ce putem face să ne bucurăm de acest aliment fără să ne îngrășăm.

„Ciocolata cu un conținut foarte mare de antioxidanți este sănătoasă, însă nu este un aliment minune. Să nu ne bazăm pe renunțarea la un stil de viaţă sănătos pentru a consuma doar ciocolată. Este dovedit întradevăr că are efecte pozitive.

Cu cât este mai amară şi mai puţin atrăgătoare pentru consumatori, care preferă ciocolata cu lapte sau ciocolata mai dulce, cu atât este mai sănătoasă cu mențiunea că ea îşi păstrează numărul mare de calorii.

Deci consumul în exces de ciocolată în speranța că vom fi mai fericiți doar din cauza asta s-ar putea să ajungă la nefericirea adusă de kilogramele în plus.

Conform cercetătorilor 3-4 cubulețe care pot fi consumate au 150kcal, așa că dacă le mâncăm seara trebuie să scădem din altă parte echivalentul caloric", a recomandat nutriţionistul Corina Zugravu la emisiunea News Magazine de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: ciocolata neagra
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close