Antena 3 CNN Actualitate O actriţă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj a fost accidentată în timpul unui spectacol

O actriţă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj a fost accidentată în timpul unui spectacol

O actriţă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj a fost accidentată în timpul unui spectacol
Sursa foto: Foto: hamlet.ro
16 Mar 2013   •   12:11

O actriţă a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a fost accidentată uşor, vineri seară, în timpul piesei "Cina festivă a lui Don Juan", şi a fost transportată la spital, după ce o bară din decor i-a căzut în cap, ITM Cluj declanşând o anchetă în acest caz, conform Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Lorincz Ildiko, a declarat că, în urma incidentului, spectacolul a fost întrerupt.
   
"În cadrul spectacolului de teatru desfăşurat, vineri seară, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a avut loc un incident, soldat cu rănirea unei actriţe, Petho Aniko, căreia i-a căzut în cap o bară care făcea parte din decor. Actriţa a fost transportată de urgenţă la spital, iar piesa a fost întreruptă. Din câte ştiu se simte bine", a spus Lorincz.
   
Directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat pentru Mediafaxă că actriţa a fost internată, vineri seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi avea un traumatism cranio-cerebral minor şi o contuzie la coloana cervicală.
   
"Starea de sănătate a pacientei când s-a prezentat la UPU era bună, i s-au făcut investigaţii medicale pe partea de neurochirurgie iar în urma acestora nu a fost reţinută în spital, fiind trimisă acasă", a spus Costin.
   
Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Valentin Puşcaş, a declarat că instituţia pe care o conduce va cerceta acest caz.
   
"Am fost sesizaţi în legătură cu incidentul de la Teatrul Maghiar şi, întrucât a avut loc în timpul unui spectacol, deci în timpul derulării unei activităţi, vom cerceta acest caz. Inspectorii ITM Cluj se vor deplasa, luni, la faţa locului, pentru a cerceta împrejurările în care a avut loc incidentul soldat cu rănirea unei actriţe", a spus Puşcaş.
   
Piesa "Cina festivă a lui Don Juan", după Tirso de Molina, este regizată de Matthias Langhoff şi a avut premiera la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca în 6 martie.

×
Subiecte în articol: actriţă incident spital
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close