Antena 3 CNN Actualitate O actriţa donează piele pentru victimele din Colectiv! "Sper să doară! Simt nevoia să mă pedepsesc pentru că a fost nevoie să moară oamenii aia"

O actriţa donează piele pentru victimele din Colectiv! "Sper să doară! Simt nevoia să mă pedepsesc pentru că a fost nevoie să moară oamenii aia"

O actriţa donează piele pentru victimele din Colectiv! "Sper să doară! Simt nevoia să mă pedepsesc pentru că a fost nevoie să moară oamenii aia"
06 Noi 2015   •   14:09

Lia Bugnar a fost foarte impresionată de drama victimelor incendiului. Actriţa şi scenarista s-a interesat şi a aflat ce presupune să donezi piele. Lia Bugnar a anunţat că va face acest demers şi speră că intervenţia să doară şi să lase cicatrice.

"Mă uit de câteva zile pe net ce presupune donarea de piele. Cam cum şi cât doare, care-s urmările. Cică nu te doare cine ştie ce, doar că dup-aia vreo două luni trebuie să ai grijă de zona aia, câţiva ani să nu te lăfăi la plajă, că poate faci cancer de piele, până se reface zona complet. Şi cică rămân semne.

Asta a fost partea care mi-a sunat cel mai interesant. Cred că suntem un popor care am avea nevoie de nişte semne. Cred că decoraţiile alea ale lui Iohannis, post mortem, sunt cam apă de ploaie şi că, pentru oamenii ăştia care au murit sau care se zbat între viaţă şi moarte, nişte decoraţii ar putea fi purtate pe mâinile şi picioarele noastre. Copiem disperaţi modele de prin străinătăţuri. Ideea de frumos e atât de îngustă, şablonată şi crispată. De ce n-ar fi, începând din acest sezon, din sezonul 'Colectiv', de ce n-ar fi mai 'cool' tatuaj o cicatrice sau două sau trei, rămasă după donarea de piele. Eu o să fac asta. Şi o să pun poză pe Facebook. Că să-mi sară imbecilii în cap că binele făcut nu trebuie povestit.

Da, o să fac asta. Şi chiar sper să doară. Pentru că simt nevoia să mă pedepsesc pentru faptul că a fost nevoie să moară oamenii aia, că să mă mobilizez să ies din casă să-mi strig nemulţumirea. Dacă fiecare dintre noi am merge să dăm câte o fâşie de 8 centimetri de piele pentru oamenii arşi din spitale, durerea noastră n-ar echivala nici cât o picătură faţă de un ocean, cu durerea pe care au simţit-o tinerii care n-au mai ieşit din clubul ăla, sau Ady Rugină, sau Theo, fotografă care are jumătate din suprafaţă corpului arsă şi nu se ştie ce va fi cu ea, sau mama oricărui copil mort în noaptea aia sau în cele ce au urmat. Desfid pe toată lumea să lansăm modă cicatricilor de respect pentru cei care au murit şi din cauza noastră"
, a scris Lia Bugnar pe blog.

×
Subiecte în articol: colectiv actriţă incendiu piele transplant
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close