Antena 3 CNN Actualitate O afacere a lui Mircea Băsescu, pe mâna soției lui Sorin Blejnar

O afacere a lui Mircea Băsescu, pe mâna soției lui Sorin Blejnar

O afacere a lui Mircea Băsescu, pe mâna soției lui Sorin Blejnar
25 Noi 2016   •   13:30

Ce casă de insolvență putea fi desemnată de instanță să administreze special firma falimentară de ambalat pui, din Portul Constanța, controlată de Mircea Băsescu? Una în care activează soția fostului șef al ANAF, din perioada guvernării lui Traian Băsescu, Sorin Blejnar.

Culmea este că, deși, în urmă cu patru ani, Mircea Băsescu apela telefonic la Sorin Blejnar, pentru a face intervenții în favoarea unui prieten, în prezent Mircea Băsescu a rămas șomer, după ce casa de insolvență unde activează avocata Andreea Florentina Blejnar a decis încetarea contractului de muncă al fratelui lui Traian Băsescu, după ce a suferit condamnarea definitivă de patru ani de închisoare, în dosarul “mormanului de dolari” primit de la familia lui Bercea Mondial.
 
În 2013, compania Fattoria Terrantica SRL, firma de ambalat pui congelați pentru armata SUA, controlată de Mircea Băsescu, a decis să intre în insolvență. Procesul a fost demarat la Tribunalul București, care, în ianuarie 2014, a admis cererea companiei debitoare de desemnare a unui administrator special, respectiv a SC Prime Insolv Practice SRPL.

Desemnarea acestei societăţi de insolvență ca administrator special al firmei conduse, în fapt, de fratele fostului președinte al României a avut loc în condițiile în care, trei luni mai târziu, soția fostului președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, avocata Andreea Florentina Blejnar, a fost înscrisă în tabloul Uniunii Practicienilor în insolvență, devenind parte a echipei SC Prime Insolv Practice SPRL, adică exact a casei de insolvență desemnate de instanță să se ocupe de afacerea lui Mircea Băsescu.

Continuarea, pe jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: mircea basescu Sorin Blejnar
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close