Antena 3 CNN Actualitate Angajată a fabricii Ford Craiova, infectată cu coronavirus. Femeia s-a testat la o clinică privată pentru că era răgușită

Angajată a fabricii Ford Craiova, infectată cu coronavirus. Femeia s-a testat la o clinică privată pentru că era răgușită

O angajată din secţia Montaj General a fabricii Ford Craiova a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Femeia a făcut testul la o clinică privată din oraș, din cauza faptului că era răgușită.

Angajată a fabricii Ford Craiova, infectată cu coronavirus. Femeia s-a testat la o clinică privată pentru că era răgușită
Sursa foto: hepta
29 Mai 2020   •   22:13

Vineri, rezultatele au confirmat infecţia cu noul coronavirus. Aceasta a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde i-a fost repetat testul pentru coronavirus însă, până acum, rezultatele analizelor nu se cunosc.

Potrivit reprezentanţilor uzinei de maşini Ford Craiova, femeia a fost ultima dată la muncă în data de 22 mai, însă la triajul epidemiologic nu au fost descoperite simptome ale bolii.

Ana Maria Timiş, reprezentant Ford România, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajata ar fi decis să ceară testarea pentru SARS-COV2 pentru că se simţea răguşită. Şase colegi ai femeii, care au intrat în contact direct cu aceasta, au fost trimişi acasă în izolare pentru 14 zile.

„Am notificat imediat toţi angajaţii care au fost în contact direct cu aceasta şi le-am cerut acestor angajaţi să rămână în izolare la domiciliu pentru 14 zile. (…) Lucrăm strâns cu Direcţia de Sănătate Publică Dolj care va decide dacă este necesară o investigaţie epidemiologică a angajaţilor care au lucrat cu şi în apropierea persoanei infectate. (…) Noi avem programul decalat în producţie, cu pauză 2 ore, tocmai ca să se dezinfecteze locurile de muncă, autobuzele cu care vin angajaţii. Am ţinut cont strict de protocoalele în vigoare”, a declarat Ana Maria Timiş, reprezentant Ford. 

Activitatea în fabrica Ford Craiova a fost reluată în data de 4 mai. Se lucrează în două ture şi doar 4.700 de oameni, din cei 6.300 de angajaţi, au revenit a muncă. Ceilalţi sunt în şomaj tehnic.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ford Craiova coronavirus
Parteneri
Ce au descoperit seismologii după cutremurele din vestul ţării
x close