Antena 3 CNN Actualitate O asistentă de la "Grigore Alexandrescu" a făcut infarct la serviciu. Colegii acuză şi volumul mare de muncă

O asistentă de la "Grigore Alexandrescu" a făcut infarct la serviciu. Colegii acuză şi volumul mare de muncă

O asistentă de la "Grigore Alexandrescu" a făcut infarct la serviciu. Colegii acuză şi volumul mare de muncă
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Aug 2010   •   20:40

O asistentă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a făcut infarct, sâmbătă seară, la intrarea în tură. Colegii susţin că problemele cardiace, pe care le avea de ceva vreme femeia, au fost accentuate de volumul mare de muncă. Asistenta a fost resuscitată la Camera de gardă a spitalului ?Grigore Alexandrescu? şi apoi transportată la Spitalul Floreasca, unde a fost operată, fiindu-i montat un stent.

Femeia lucrează la Camera de gardă pediatrie a Spitalului "Grigore Alexandrescu", se arată într-un comunicat al unităţii sanitare, citat de Mediafax.

Cadrele medicale care au tratat-o pe asistentă au precizat că ea a făcut stop cardiac deoarece arterele acesteia erau înfundate. În acelaşi timp, colegii asistentei susţin că problemele cardiace ale asistente s-au accentuat pe fondul volumului mare de muncă.

"În gardă la urgenţe pediatrie sunt în medie 200 de cazuri zilnic. O asistentă lucrează 12 ore cu 24 şi nu mai are liber două zile între ture, ci doar o zi. Asta dacă nu sunt chemate să înlocuiască o colegă în concediu, deci să facă ore suplimentare", spus unii angajaţi, citaţi în comunicatul instituţiei.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: asistenta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close