Antena 3 CNN Actualitate O biserică din lemn şi un milion de cărţi în limba română, cadoul României pentru Republica Moldova

O biserică din lemn şi un milion de cărţi în limba română, cadoul României pentru Republica Moldova

O biserică din lemn şi un milion de cărţi în limba română, cadoul României pentru Republica Moldova
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mai 2012   •   12:50
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că România va dărui Republicii Moldova o biserică maramureşeană din lemn şi un milion de cărţi în limba română. Anunţul a fost făcut cu prilejul vizitei la Bucureşti a şefului de stat moldovean, Nicolae Timofti.

L-am informat pe domnul preşedinte Timofti că dăruim cu ocazia vizitei dânsului la Bucureşti o biserică de lemn maramureşeană care să fie amplasată într-un loc stabilit de Preşedinţia Republicii Moldova şi un milion de cărţi în limba română, care vor fi donate Guvernului Republicii Moldova”, a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Preşedintele a subliniat şi perspectiva majorării numărului de burse acordate studenţilor din R. Moldova.

L-am informat pe domnul preşedinte Timofti că vom menţine numărul de cinci mii de burse şi pentru anul şcolar următor, cu perspectiva ca în anii următori, în funcţie de resursele bugetare, să urcăm până la 10 mii de burse acordate tinerilor din Republica Moldova”, a mai spus preşedintele Băsescu.


 

×
Subiecte în articol: carti cadou
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close