Antena 3 CNN Actualitate O celulă pentru Omar Hayssam. Cel mai periculos terorist din România va avea pază pe măsura acuzaţiilor

O celulă pentru Omar Hayssam. Cel mai periculos terorist din România va avea pază pe măsura acuzaţiilor

O celulă pentru Omar Hayssam. Cel mai periculos terorist din România va avea pază pe măsura acuzaţiilor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    11 Aug 2013   •   23:14

Cel mai periculos terorist din România va avea pază pe măsura acuzaţiilor. Omar Hayssam şi-ar putea petrece următorii 20 de ani într-o celulă, în regim de maximă siguranţă.

Supravegheat în permanenţă, va avea puţine drepturi şi multe reguli stricte de respectat. Reporterii Observator au filmat, în exclusivitate, într-o celulă a Penitenciarului Giurgiu, unde ar putea ajunge Omar Hayssam.

Deţinuţii care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului stau într-o celulă cu două paturi. Chiar dacă este o cameră de aproximativ zece metri pătraţi, este dotată cu televizor, o cabină de duş şi o chiuvetă.

Înăuntru, Hayssam şi colegul lui îşi vor petrece majoritatea timpului. Nu vor mânca niciodată la o sală de mese, cu ceilalţi deţinuţi. În regimul de maximă siguranţă, mâncarea se aduce doar în celulă. O primesc prin vizetă. Există şi alte reguli stricte, spre exemplu deţinuţii îşi spală hainele doar în zilelele stabilite.

De fapt, asta înseamnă regimul de maximă siguranţă: reguli mai stricte şi drepturi puţine. De exemplu, Omar Hayssam ar putea avea dreptul la doar două vizite pe lună.

Deţinuţii au dreptul la doar două vizite pe lună. Însă, deţinuţii care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului vor putea comunica doar prin intermediul unui telefon. Are totuşi dreptul la vizite intime. Într-o cameră de aproximativ 20 de mp unde este un televizor, o masă şi un pat.

Dacă are un comportament exemplar, un deţinut în regim de maximă siguranţă are dreptul şi la vizită intimă. Însă o dată la trei luni, două ore.

În curtea penitenciarului Giurgiu, de 50 de metri pătraţi, Hayssam s-ar putea plimba doar două ore pe zi. Supravegheat chiar şi de mascaţi. Dacă se va stabili că prezintă risc, va putea ieşi din celulă doar separat de ceilalţi. De altfel, în Penitenciarul Giurgiu sunt cei mai mulţi deţinuţi care prezintă un risc ridicat pentru siguranţă.




×
Subiecte în articol: Omar Hayssam celula
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close