Antena 3 CNN Actualitate O comise de anchetă va stabili dacă accidentul din Tuzla a fost provocat de o eroare umană sau tehnică (VIDEO)

O comise de anchetă va stabili dacă accidentul din Tuzla a fost provocat de o eroare umană sau tehnică (VIDEO)

O comise de anchetă va stabili dacă accidentul din Tuzla a fost provocat de o eroare umană sau tehnică (VIDEO)
06 Iul 2010   •   09:12

O comisie de investigaţie tehnică, numită prin ordin al Ministrului Apărării Naţionale, cercetează împrejurările producerii catastrofei aviatice de la Tuzla.  12 oameni au murit şi doi sunt răniţi, după ce avionul de tip Antonov 2 s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare.

20 de militari au ajuns la Aerodromul Tuzla pentru a-i ajuta pe criminaliştii şi experţii din Ministerul Apărării să găsească orice indiciu care poate clarifica motivul în care s-a prăbuşit aparatul de zbor. Anchetatorii caută acum cutia neagră a avionului. Extrem de importante pentru acest caz sunt, însă, mărturiile supravieţuitorilor, singurii care le pot spune procurorilor militari exact ce s-a întâmplat.

Deocamdată nu se ştie dacă tragedia a fost provocată de o eroare umană, de una tehnică, sau de amândouă. Cert este că avionul nu a depăşit capacitatea maximă.

Şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declanşat o anchetă în acest caz.

Avionul AN-2 aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare. La scurt timp după decolare avionul s-a prăbuşit. Rudele soldaţilor au ajuns la puţin timp la locul tragediei.

Trei persoane au fost transportate la spital cu politraumatisme şi arsuri, însă una dintre acestea a decedat, azi-noapte, ridicând la 12 numărul celor care şi-au pierdut viaţa.

Antena 3


×
Subiecte în articol: ancheta tuzla aviatic victime
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close