Antena 3 CNN Actualitate O comisie parlamentară va verifica un contract de 500.000 de euro încheiat de Ministerul Mediului

O comisie parlamentară va verifica un contract de 500.000 de euro încheiat de Ministerul Mediului

O comisie parlamentară va verifica un contract de 500.000 de euro încheiat de Ministerul Mediului
Sursa foto: Camera Deputatilor
27 Iun 2009   •   13:15

Deputaţii au decis, cu 186 de voturi pentru, înfiinţarea unei comisii de anchetă şi în cazul ministrului Mediului Nicolae Nemirschi. Solicitarea a aparţinut deputaţilor PD-L şi PNL, Comisia va trebui să verifice modul în care a fost atribuit de către Ministerul Mediului un contract de promovare a unui program al ministerului.

Ministerul Mediului a dat din buzunar 500.000 de euro, în vreme de criză, unei firme de publicitate. În schimb, ar fi urmat să primească promovare pentru un program european. Cele două părţi se pare că au bătut palma fără licitaţie. PD-L şi PNL n-au fost de acord cu asta, aşa că, la cererea lor, contractul va fi verificat de Parlament.

De la Minister a venit o singură replică, mai exact, un comunicat potrivit căruia banii vin de la Uniunea Europeană şi deja cheltuirea lor a fost verificată.

Comisia nu e singura belea a lui Nemirschi. Ministrul e la un pas de suspendare, după ce Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului să-l ancheteze pentru neconcordanţele din declaraţiile sale de avere. ANI s-a sesizat din oficiu, după ce ministrul a venit cu o a doua declaraţie de avere, la şase luni după cea depusă în ianuarie.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close