Antena 3 CNN Actualitate O comună din Dolj, sub asediu. Două clanuri de romi rivale s-au războit cu bâte, răngi şi topoare din cauza unui teren

O comună din Dolj, sub asediu. Două clanuri de romi rivale s-au războit cu bâte, răngi şi topoare din cauza unui teren

O comună din Dolj, sub asediu. Două clanuri de romi rivale s-au războit cu bâte, răngi şi topoare din cauza unui teren
Sursa foto: Foto: business-forum.ro
de O.P.    |    04 Apr 2012   •   05:41
A fost scandal cu bâte, topoare şi răngi între două clanuri rivale dintr-o comună din Dolj, din cauza unui teren. Una dintre familii spune că a stata baricadată zile întregi în casă de teamă. Nici judecata ţigănească nu i-a liniştit pe membrii clanului care ceruseră ca taxă de protecţie terenul cu pricina. Poliţiştii au arestat până la urmă şase atacatori.

Peste 15 bãrbati, înarmaţi pânã în dinţi cu bâte, toapare şi rãngi, au vrut sã intre în urmã cu douã zile peste familia Ragman. Nu era prima datã când erau atacati, aşa cã erau pregãtiţi. Au blocat uşa de la casã cu o masã şi mai multe scutere.

Scandalul dintre cele două familii durează de aproape un an. Imediat după ce familia Ragman a cumpărat un teren din Sadova, membrii clanului Diamant l-au vrut ca taxă de protecţie. Refuzul a dus la război. Cum a curs mult sânge, s-a ajuns la judecata ţigănească.

Verdictul judecãtorilor i-a înfuriat şi mai tare pe atacatori. Nu numai cã au refuzat sã plãteasca cei 7.000 de euro, însã capii clanului s-au întors imediat din Italia pentru a se rãzbuna.           

Cei din clanul agresorilor nu recunosc nimic. Ei spun cã de fapt sunt rude şi nu au mare lucru de împãrţit. 

Baricadatã în casã, familia Ragman a reuşit sã cearã ajutor poliţiştilor. Şase dintre agresori au fost prinşi şi arestaţi preventiv pentru 29 de zile.







×
Subiecte în articol: romi scandaluri
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close